Vinci klom uit de put en is van plan het te maken met rap: beluister ‘Vitruvius’ nu

Leuven. Het enige waar Nederlanders die plaats van kunnen kennen is het feit dat ze wel eens gelezen zouden kunnen hebben dat het dé bierhoofdstad van België is. Of je bent er daadwerkelijk geweest en hebt geslenterd door de sfeervolle binnenstad, over de Grote Markt, langs het stadhuis met die mooie beelden… Juist, de Belgische stad, oostelijk van Brussel gelegen, is simpelweg niet héél beroemd bij ons, maar daar kan zomaar verandering in komen nu er, nadat in het verleden onder meer Sanctum, Philibustas en Roncha er furore maakten, een nieuw hiphoptalent opstaat. De naam? Vinci.

De 21-jarige rapper kwam al op jonge leeftijd in aanraking met hiphop. Hij moest vaak dealen met persoonlijke problemen; een moeilijk thuissituatie, meerdere scholen… maar nooit gaf hij de hoop op een betere toekomst op. Zijn uitlaatklep werd muziek. Hij kon vluchten van zijn problemen in het schrijven van raps. Tot nu toe kwam daar nog maar barweinig van uit, maar daar komt vandaag verandering in.

De eerste single van zijn Controle EP, die in januari uit zal komen, verschijnt vandaag. Op Vitruvius beschrijft hij hoe hij die problemen omzette in kansen. De door Wits geproduceerde banger is verfilmd door Jacowbski en in de grimmige zwart-wit-video laten hij en zijn vrienden what’s up in Leuven, daar waar jonge hongerige honden klaar staan om eens flink de tanden in de Vlaamse scene te zetten. Daarbij mogen de gang signs, redcups, motoren en maskers niet ontbreken.

De Controle EP die begin 2018 verschijnt, zal louter bestaan uit Wits-producties en een featuring van Zwangere Guy bevatten. De plaat is opgenomen en gemixt bij en door Nikes, terwijl Statinski tekent voor de mastering. De jonge Vlaamse nieuwkomer heeft dus al een aardig team om zich heen gebouwd. Wij zijn benieuwd naar meer, maar hebben voor nu de video van Vitruvius op repeat.

Geplaatst door bowie op 6 december 2017