Vijf redenen om aankomend weekend I Love Hiphop te bezoeken

Dit weekend is het tijd voor een heuse hiphopmarathon in Den Haag. Op zaterdag 30 juli vindt het trueschool festival van I Love Hiphop plaats in het Zuiderparktheater, en op 31 juli kun je op dezelfde plek unieke breaking battles en masterclasses checken! In principe hebben we dan al twee redenen gegeven om het festival te bezoeken, maar voor de zekerheid knallen we hieronder vijf redenen om naar Agga af te zakken dit weekend.

Er staan internationale en nationale acts die je amper live kunt zien

I Love Hiphop heeft op 30 juli een bomvol programma. Grootste kers op de taart is Cormega, waarover we vorige week een uitgebreide piece schreven en die voor één show naar Europa komt. Maar het programma is nog veel dieper en breder dan dat. Draaitafeltovenaar en DMC-wereldkampioen Jon1st komt voor een exclusieve showcase vanuit de UK overgevlogen en ook uit Nederland staan er acts waarvan een performance zeldzaam is te noemen: Het VerZet treedt in vol ornaat aan in Den Haag. Hoewel ook diverse solo- en andere samenstellingen binnen het collectief flink begonnen te rollen de afgelopen jaren, wilden ze als groep minimaal een uur (!) rocken. Ook Skaffa, die we eerder dit jaar nog op onze cover hadden staan met een groot interview, speelt een show.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jon1st (@jon1st)

Er zijn spectaculaire breaking battles

Verleng je bezoek naar een tweedaagse! Op zondag 31 juli kun je nadat je je kater hebt overwonnen terug naar het Zuiderpark voor méér! Net als vorig jaar is er weer een sick breaking-onderdeel op I Love Hiphop. Er vindt een 1 tegen 1-bboy en bgirl-battle plaats en de internationaal gerenommeerde I Love Hiphop crewbattles vinden plaats in het Zuiderparktheater. DJ Khan Fu uit de UK zal samen met MistaSweet de muziek verzorgen voor de breakers. Onder de juryleden zijn er prominente figuren uit de scene: Carlos Rocha, Maikel Walker, Squarez en Pheebz onder andere. Uiteraard is er ook weer een cypher vloer om lekker op te jammen!

Cormega geeft een masterclass

De QB-legend die de zaterdagavond afsluit, blijft een nachtje om op zondag terug te keren! Op 31 juli geeft Cormega aan het begin van de dag een masterclass. Hij vertelt over zijn carrière, zijn muziek en zijn inspiratiebronnen. Daarnaast is er op de zondag nog veel meer te doen; naast bovenstaande dansbattles wordt er ook live graffiti gepaint.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilovehiphopfest (@ilovehiphopfest)

Het is in het Zuiderparktheater

Idyllisch, zo kun je de locatie van I Love Hiphop Festival 2022 gerust noemen. Midden in Den Haag, in de stadsoase die het Zuiderpark genoemd wordt, ligt een plek die zich uitstekend leent om verschillende kunsten en culturen samen te brengen. Het Zuiderparktheater is een bruisende ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar jaarlijks diverse voorstellingen worden geprogrammeerd. Aankomend weekend is het het epicentrum van de Haagse, Nederlandse en internationale hiphopscene en klinken er dikke beats en rhymes.

Je kunt het nieuwste talent uit Agga checken

Al sinds jaar en dag is Den Haag hiphopbreed een stad om rekening mee te houden. Of het nou conscious rap is of de inzet van een nieuwe trapwave; je vindt het in Agga. Van Nuclear Family via Mula B naar de mannen van SFB en van Ome Guus en KNETTER GANG tot Vinny; al decennia lang staat Den Haag garant voor kwaliteitshiphop. I Love Hiphop biedt altijd een podium aan talent uit eigen stad en daar vormt de 2022-editie geen uitzondering op. Dit jaar zijn Slay Jones, SKOFNIKS en Lesley aan de beurt om de Hofstad te reppen!

Naast dit alles is er nog veel meer te doen dit weekend: wat dacht je van End Of The Weak, dat dit jaar een na Insayno, McGyver, Coi en MoDeezy weer een nieuwe freestyle-kampioen van Nederland aanwijst?

Check de site van I Love Hiphop voor alle info en de tickets!

Geplaatst door bowie op 26 juli 2022