Vier Bevrijdingsdag met de twintig hardste tunes van het moment

Deze 5 mei is er niet een zoals alle andere. Normaal zou je nu waarschijnlijk opstaan, een goede bodem leggen en zometeen naar de stad van je keuze afreizen om het Bevrijdingsfestival bij te wonen. Biertjes bestellen, proosten met je vrienden en wellicht een klein dansje wagen in het voorzichtige lentezonnetje. Jammer genoeg is er op dit moment geen ‘normaal’. We moeten schakelen naar het ‘nieuwe normaal’. En dat is voorlopig zoveel mogelijk thuisblijven. De kersverse update in onze Spotify-playlist helpt je hopelijk daarbij.

Er hangt, in tegenstelling tot de laatste weken, geen thema aan de playlist. We willen vandaag het liefst onze vrijheid vieren, dus hebben we onze creativiteit ook vrij baan gegeven. Ongetwijfeld waren honderden jonge festivalbezoekers vandaag de moshpit ingedoken op D4L van drie-eenheid Drake, Future & Young Thug, en was de basic 2-step uit de kast getrokken voor AJ Tracey en MoStack, die bars uitwisselen op een bewerking van Nightcrawlers’ Push The Feeling On. Want hey, festival-dj’s die alleen maar bekende festivalanthems draaien horen niet bij het ‘nieuwe normaal’. Toch?

Het populaire Bevrijdingsfestival Rotterdam staat vertegenwoordigd in de playlist met o.a. Momi en Raw Roets, en de eveneens altijd goedbezochte evenknie in Zwolle zou met de tunes die Sticks de afgelopen tijd heeft gelost ook een goede afgevaardigde in huis hebben gehaald. Hij bewijst zowel met Rico als met Hef op een track te kunnen springen en de hele game weer te killen. Daarnaast mag ook Zwollenaar NESS niet ontbreken, zeker niet als hij met $KEER & BOO$ op een tune staat.

Top het af met een rappende Beyoncé, wat van de recente releases uit de TDE Appreciation Week (van Punch, SiR en Ab-Soul!) en twee fijne Engelstalige tunes (Woodie Smalls en TheColorGrey) uit België en klaar is je hiphopfix!

Geplaatst door bowie op 5 mei 2020