Nadat hij de enige headliner van WOO HAH! was die die status ook daadwerkelijk op het podium bevestigde, duurde het niet lang vóórdat we weer iets nieuws van J. Cole hoorden. Afgelopen maandag tweette hij “Feed me beats. Everything gettin murdered”, en nu verrast hij hij vriend en vijand met een freestyle op Nas’ track Oochie Wally uit 2000.

Het lijkt erop dat Cole terug is op zijn mixtape-shit. De rapper uit North Carolina lijkt te willen trainen op bestaande beats om zo zijn craft te verbeteren. Dat lukt, want de freestyle is vlijmscherp en on point als een malle; met een naam als Album Of The Year Freestyle moet hij natuurlijk even uitleggen waarom hij vindt dat KOD dé plaat van 2018 is in zijn ogen: “KOD, album of the year, undebatably / My cadence be the greatest we’ve seen since the late MC who’s name was The Notorious…”

Daarnaast verklapt hij -uiteraard in rijmvorm- wat de volgende plannen zijn van zijn label Dreamville; eerst gaat Bas een album uitbrengen en daarna is J.I.D. aan de beurt om zijn project te laten horen aan de wereld. In de YouTube-beschrijving staat “The Off Season coming soon… All roads lead to The Fall Off – Cole.” The Fall Off is de titel van het nieuwe album van Cole, dat staat vast. Maar als The Off Season een mixtape is met alleen maar van dit soort tracks erop, hoor je ons niet klagen. Die mocht liever gisteren verschijnen dan overmorgen.

Meer Video's