DADA bracht in 2020 al de nummers Adem, Krezip en Pleinvrees uit. Over laatstgenoemde spraken we hem al. De indrukwekkende videoclip documenteerde Amsterdam zoals we het nog nooit zagen; in complete stilte gehuld, de straatstenen onbewandeld. Maar nu er na de strengste quarantaine-tijd weer wat meer mag en kan, besluit DADA door te pakken. De combinatie die hij vormt met Sammie Sedano verdient volgens ons wat extra tekst en uitleg.

Alles Draait, zoals de nieuwe single luidt, krijgt een eveneens indrukwekkende clip mee. “Het leek ons heel tof om de contrasten binnen hiphop te versmelten. We wilden kijken of we met onze op het oog ver uiteenliggende stijlen een track konden maken die qua sound tóch eenduidig is. Ik benaderde Sammie een tijd geleden en uiteindelijk is dit het resultaat”, vertelt Daan Rijkers -DADA- over het nummer.

“We deden beiden het voorprogramma van Ibra tijdens diens albumrelease en sindsdien hebben we contact gehouden”, vertelt hij over hoe de connectie met Rotterdammer Sammie Sedano tot stand kwam. “Los van dat ik hem een hele toffe mc vind, heb ik veel bewondering voor zijn werkethiek. Hij doet alles zelf; clips, het uitbrengen van muziek, het artwork, een label et cetera. Op een drive als dat ga ik atijd heel erg goed.”

“Sammie geeft met bijna heel zijn verse antwoord op mijn couplet.”

De twee rappers gingen op zoek naar contrasten. Hun levens verschillen nogal van elkaar, legt Rijkers uit, dus daar was al een focuspunt om uit te vergroten in de clip. “Hij vertaalt vrij vaak het woord van de straat. Met DADA heb ik daar geen affiniteit mee qua maken. Het leek me tof om te onderzoeken hoe we daarin konden matchen. Met bijna heel zijn verse, geeft Sammie antwoord op mijn couplet.”

“Ik rap bijvoorbeeld ‘Slippers van m’n pa nog aan, die man dat is m’n held’, terwijl hij het spiegelt door zijn eigen leven te detailleren.” ‘Lijk twee druppels op m’n vader maar word never als die guy’, is dan ook een zinsnede van Sammie in het tweede couplet. “In mijn verse heb ik het over banaan, kwark en blauwe bessen, en Sammie rapt over noedels met ei. Op papier liggen onze werelden ver van elkaar af, maar het komt hier zo mooi op samen.”

De video is zwart-wit. “Ook een contrast, natuurlijk. We zijn allebei heel dicht bij onszelf gebleven. Ik zit binnen te eten en te ‘unibetten’, terwijl hij buiten is. Op straat, met een bivakmuts op. Alsnog is het geen samengeraapte kutzooi. Daar ben ik echt blij om, dat houdt het spannend om naar te kijken. Ik ben heel blij met het eindresultaat.”

Bekijk de video ‘Alles Draait’ van DADA en Sammie Sedano hieronder.

Meer Interviews, Rotterdam, Video's