Veel hiphopnamen bij de eerste gigantische worp acts voor Paaspop 2023

Geen half werk in Schijndel. En maar goed ook, want de afkickverschijnselen zijn real deze herfst. We missen het festivalseizoen. Gelukkig is daar Paaspop to the rescue, om de koorts weer aan te wakkeren. De laaste meerdagentickets en dagkaartjes voor het festival gaan aanstaande zaterdag in de verkoop. Om fans te activeren die over de digitale toonbank te laten vliegen is er nu alvast bijna de helft van de muzikale line-up. En tussen de 93 bekendgemaakte acts zitten heel veel dope en actuele hiphopnamen.

Zo verwelkomt Paaspop niemand minder dan S10 opnieuw. Haar nieuwe album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt is nog steeds kersvers (we beschreven ‘m hier) en het optreden in Schijndel zal waarschijnlijk uitpakken als een generale repetitie voor haar grootste show op eigen titel tot nu. Een paar weken later zal ze namelijk de AFAS Live aandoen.

Ook dope; een zeldzame show van Yade Lauren. Die wrikte zich los van de grote labels om het op eigen kracht te gaan doen. Wij zagen haar vorig jaar schitteren op WOO HAH! en ook zij deed de AFAS Live op eigen naam. Ze maakt deel uit van een lichting jonge supersterren die gróte dingen doen voor Nederlandse begrippen. Een prachtig optreden op Paaspop zal daaraan bijdragen. Wie weet krijgen we wel een voorproefje van een nieuwe plaat?!

En altijd boekt Paaspop rappers met een rauw geluid, naast de al gevestigde festivalkrakers. We zagen Stormzy aan het begin van zijn carrière de Roxy vernietigen, begin dit jaar DIKKE met zijn koppenknikkende boombap en ook Hef kwam al regelmatig langs. In 2023 is het de beurt aan Cor. En als je met ruw snerpende Nederlandstalige straatrap Sziget aan het springen krijgt, mag Festivalterrein De Molenheide toch amper een probleem zijn. RRRRaaace!

De opvallendste rapnamen op de bill? Kleine Crack & Slagter. Het Belgische rapper-en-producer-duo komt met hallucinerend effect; op harde, droge beats horen we iemand die er niet van droomt een snelle hit te scoren met oppervlakkigheden. Hij haalt zijn inspiratie uit de Memphis sound, een sinister geluid dat altijd in de underground zal blijven borrelen. Duivels, haast. Niet gek dat hij ook een stukje inspiratie haalt uit Three 6 Mafia. Maak je klaar voor een trapfeestje van de donkerste orde. Wij zijn vooral benieuwd in welke tent Paaspop deze combo gaat plaatsen. Gun ons een bunker, please.

Ook op de podia in Schijndel van 7 t/m 9 april:
Antoon, Ares, Cor, FMG, Gotu Jim, Hang Youth, Irwan, Jiri11, Kleine Crack & Slagter, Mr. Polska, Mula B, Rotjoch, S10, Tabitha, Turfy Gang, Yade Lauren, Yung Felix
Buiten hiphop om: ook Reinier Zonneveld, Armin van Buuren, Triggerfinger, dEUS en De Staat zijn bevestigd. Alle ticket- en andere info hier!

Geplaatst door bowie op 15 november 2022