Various Artists – Get A Life Ent. 12 “

Get A Life Entertainment brengt ons een soort van 12" of EP met verschillende artiesten uit het Lo-Life kamp. Met medewerking van de Lo-Life founders Thirstin Howl III en Rack-Lo lijkt deze release niet stuk te kunnen.

Deze single bestaat uit drie delen ofwel drie compleet verschillende tracks. Ik zal de verschillende tracks dan ook per stuk beschrijven.

Op de A-kant vinden we een track van The Alaskan Fisherman featuring Thirstin Howl III himself. Zowel productiegewijs als lyrisch heeft deze oprichter van het beruchte Lo-Life gebeuren zijn medewerking verleend aan deze track. De beat is lekker rauw en min of meer chaotisch wat meteen al een bepaalde sfeer neerzet. Het geheel knalt als een gek met de rhymes van Big Vic Lo aka Thirstin Howl III en The Alaskan Fisherman. Tekstueel is het niet hoogstaand of diepgaand, maar daar is de track ook niet naar. We worden getrakteerd met een vocale, instrumentale en een acapella versie van dit nummer.

Rack-Lo begint op de B-kant van de single met “Rackamatics”. Een aparte beat, wederom van de hand van Thirstin Howl III vormt de basis voor de track. Veel horns en een haperende beat laten Rack-Lo zijn gang gaan met zijn typische flow en stem. Persoonlijk vind ik deze track een stuk minder dope als zijn voorganger. Voor de karaoke liefhebers staat er ook nog een instrumentale versie op.

Als derde is het de beurt aan de mij persoonlijk niet bekende Jaxn, Slink en Lee Wilson. Geheel onverwacht is dit een vrij gepolijst nummer met een soort Usher achtige zang erin. De track is een uptempo en club-waardig als je het mij vraagt. Het geheel klinkt best lekker, raps zijn in orde en passen ook bij de beat en de zang maakt het geheel compleet. Helaas is deze track niet echt aan mij besteed gezien het meer richting R&B gaat en ik op deze 12" zeker niet iets van dit genre verwacht had.

De plaat is wat mij betreft de moeite waard om te checken, alleen al voor de eerste track. Voor mij persoonlijk heeft het geheel wel een heel brede inhoud zonder daarbij de geloofwaardigheid van de Lo-Life click te verspelen.

Tracklist:
01. The Alaskan Fisherman feat. Thirstin Howl III – Get A Life
02. Rack-Lo – Rackamatics
03. Jaxn, Slink & Lee Wilson – Looking At Me

Meer info: http://www.spitfactoryonline.com

Geplaatst door bowie op 10 oktober 2004