Van Toronto via Brixton naar Rotterdam: nieuwe tunes in onze playlist!

Of het nou uit Amerika, Canada, de UK, België of gewoon uit ons eigen Nederland komt, maakt ons niet uit. Als we een track voelen, voelen we ‘m. En dan komt ‘ie in onze playlist. Ook deze zomer proberen we ‘m weer zo up-to-date als mogelijk te houden. En dus hoor je nu weer twintig kersverse tunes. En zoals altijd; we lichten er drie voor je uit, de rest moet je zelf ontdekken!

View this post on Instagram

A post shared by Cor (@corshottaa)

Cor – Alles Wat Ik Wil (ft. Idaly & Ronnie Flex)

“Je zegt ik sta op crimesites, maar misschien ben ik wel rapper.” Cor is naar eigen zeggen niet zo spraakzaam tegen vrouwen, dus uit hij zijn gevoelens in een track. Zijn nieuwe project in samenwerking met producer Reverse is onderweg en op de nieuwe single ervan krijgt hij vocale hulp van Ronnie Flex en Idaly. En hoewel Cor vertelt dat hij rapper is, bewijst hij met deze single breder te kunnen. Hij golft zingend door zijn couplet en besluit om met deze gastartiesten zelfs ook zelf het refrein te verzorgen. R&B, trap, hiphop, pop; het zit allemaal in Alles Wat Ik Wil.

Dave – In The Fire (ft. Fredo, Meekz, Ghetts & Giggs)

Twee jaar na Psychodrama, zijn goed ontvangen album, keerde Dave afgelopen week terug met een full length. Op de tracklist van We’re All Alone In This Together prijkten de namen van Stormzy, Snoh Aalegra en James Blake, wat de hype al deed vergroten. Maar de grootste verrassing komt wanneer men de plaat aanzet en blijkt dat In The Fire een possecut is. De gastartiesten staan niet op de hoes vermeld.

Achtereenvolgens droppen Fredo, Meekz, Ghetts en Giggs in hun typische flows hun coupletten, om het laatste couplet aan de gastheer over te laten. Raps over gunshots die een hoger geluid produceren dan Mariah Carey (Fredo), een verbastering van een beroemde quote van Muhammad Ali (Giggs) en uiteraard een voetbalreferentie door Dave. Jakub ‘Kuba’ Błaszczykowski wordt deze keer in zijn lyrics verwerkt. Ondertussen verandert de beat heel subtiel bij elke verse. Dit is hoe je een possecut dropt, rappers.

Fresku – Motion

Na twaalf jaar getekend te zijn geweest bij Top Notch en daar verschillende klassiekers te hebben uitgebracht, vindt Fresku het tijd voor een nieuwe stap. Hij gaat independent; zijn eigen label heet Baranka Music en het eerste wapenfeit ervan wordt een nieuw album. In De Lucht wordt een tweedelige plaat, waarvan het eerste deel dit najaar moet verschijnen. Op de nieuwe single Motion, die gepaard gaat met een indrukkende videoclip, bewijst Frisse nog altijd een van de meest integere artiesten van het land te zijn.

Hij weet zijn hersenspinsels weer eens perfect te vangen in een fijne flow en een eerlijke tekst. De video is een ode aan familie, vriend- en broederschap en aan zijn thuisstad. Eindhoven wordt in beeld gebracht als een bruisende stad, terwijl Frisse ondertussen zijn vriendschap met velen viert op een buurtfeest. “Deze komende tijden draaien voor mij om hard werken en vertrouwen op ervaring”, stelde hij op Instagram. Wees vooral jezelf, Frisse. Dan kan de wereld uitgaan van wederom een prachtplaat. Motion klinkt in ieder geval weer persoonlijk en direct, zoals we gewend zijn. En horen we daar nou een kleine maar heerlijke Nate Dogg-invloed in de hook?

Geplaatst door bowie op 26 juli 2021