Van Rich Flex tot Caramel: dit zijn de beste tracks van deze week!

Tuurlijk, de wereld ontplofte weer toen Drake en 21 Savage een heel collabo-album losten. Maar er verscheen nog veel meer fantastische muziek. In dit overzicht bespreken we een nieuwe single van Adje (met Reverse op de beat), een Boldy James in bloedvorm en – we konden het niet laten – de albumopener van Drizzy en 21.

Drake & 21 Savage – Rich Flex

Her Loss. Er is al genoeg gezegd en geschreven – nog niet door ons, die houd je tegoed, pinky promise – maar concluderen wat het beste nummer is kunnen we wel alvast doen. Wij gaan voor Rich Flex, waarop 21 en Drizzy allebei de tijd krijgen om te shinen, dwars door meerdere beat-wisselingen heen. De hilarische album-opening is haast meme-rap te noemen. Drake hypet de entree van zijn rappende compagnon met de woorden “21, can you do somethin’ for me? Can you hit a lil’ rich flex for me? / And 21, can you do somethin’ for me? Drop some bars to my p*ssy ex for me?” Uiteraard ontbreken 21’s ad-libs niet.

Stripclubs, wapens, seks, en alles met een hervonden verkwikking; Drake wordt flink in het zadel geholpen door 21’s energie. En klinkt een stuk meer als Champagne Papi dan op Honestly, Nevermind. Bangers!

Adje – Caramel

Adje viert zijn succes met een nieuwe single. Eerder dit jaar kwam hij nog met een volledige plaat met Reverse, en vierde ook hun baanbrekende single Hele Meneer het tienjarige jubileum. Never change a winning team, dachten de twee Amsterdammers. En dus is er nu Caramel, waarop de rapper 50 Cent en Nate Dogg herinterpreteert. De cadans van 21 Questions is hoorbaar in het refrein van Caramel.

In de video: een tropisch oord, prachtige vormen, maten en tinten. Genietend van dat uitzicht spiegelt Adje wijze lessen die hij in zijn vroegere bewogen leven leerde, aan het leven in balans dat hij nu leidt. De volledige focus heeft hij op bloeiende zaken. Rest ons de vraag: Caramel, light skin of chocola?

Boldy James – Disco Fever (prod. Futurewave)

Het is nog geen maand geleden dat Fair Exchange No Robbery uitgroeide tot een van de beste platen die Boldy James ooit uitbracht. Aan het begin van november was er dan alweer een nieuwe plaat met Futurewave op de producties. Dat levert tien boombapbeats op van Canadese makelij, waarover de 313-mc zijn criminologie deelt.

Futurewave zoekt een iets donkerder palet, een iets dreigendere ondergrond dan op de voorganger, wat bijzonder goed bij Boldy’s norse, stoïcijnse klank past. Zijn carrière is gestoeld op consistentie; de rapper uit Detroit is niet te betrappen op een slechte plaat. Mr. Ten08 is daarop geen uitzondering. Disco Fever is een parel in de oester, maar die kun je nog wel meer vinden op dit album.

Stream alle twintig tracks van het moment hieronder. Abonneer op de playlist en blijf altijd op de hoogte van onze smaak. Cheers!

Geplaatst door bowie op 8 november 2022