Van ‘Gasolina’ naar ‘Dance Now’: hier is onze nieuwste music update

Terwijl de festivals ons inmiddels links en rechts om de oren vliegen, droppen de artiesten die er op de podia staan gewoon nieuwe muziek. Er was een tijd dat we de zomermaanden door moesten komen met ‘oude’ muziek, maar anno 2022 zijn we wekelijks in staat een nieuwe selectie van twintig tunes in onze playlist te slepen. Ook deze week lichten we er weer drie voor je uit. De overige 17 klap je gewoon zo hard door je speakers dat je buren er een recensie over kunnen schrijven. Deal? Enjoy!

DIKKE – Gasolina

We herinneren ons het als de dag van gisteren; DIKKE die met zijn anthem Paris Hilton het hele Fire Is Gold-festivalterrein in de fik zet, begin september 2021. Over een paar weken is de nieuwe editie van het festival, de Lummense mc heeft een nóg prominentere plek gekregen in de line-up én het evenement heet een nieuwe locatie die omgeploegd kan worden. Dat kan maar één ding betekenen; dat wordt herres. En hoe beter die te veroorzaken dan met Gasolina. De tune ligt in dezelfde lijn als Paris Hilton, maar in plaats van daggoes zijn het nu motoren die ronken door het refrein heen. Voeg daar vurige verses vol wordplay aan toe (de laksheid waarmee hij “Sorry he, jij verstopt als poriën!” brengt, wauw) en je hebt een tune om weer wat podia mee te slopen.

JID – Dance Now (ft. Kenny Mason)

Het is al bijna vier jaar geleden dat JID zijn veelbelovende album DiCaprio 2 uitbracht. Sindsdien verscheen er niets van hem dat het predikaat ‘album’ kreeg, maar bleef hij in de picture met excellente gastcoupletten. Dit jaar verscheen zijn single Surround Sound en groeide de honger naar een nieuwe full length. Die verschijnt aanstaande vrijdag. Maar niet voordat we een nieuwe tune kregen. Dance Now vormt een staalkaart van wat JID allemaal kan. Een vreemde maar catchy loop vormt de melodie, waarover de rapper uit Atlanta heerlijk ingewikkelde flow-patronen legt. De hook komt van Kenny Mason en alt-soul zangeres Foushée legt de achtergrondvocalen neer. Dit is zo’n track die bij iedere play beter wordt. JID heeft wellicht een classic in de stash. Wij kunnen niet wachten op Forever Story!

Roc Marciano & The Alchemist – Deja Vu

If you know you know. Roc Marci, the godfather of today’s sound. Even influenced Alc himself, so this was bound to happen.” YouTube-gebruiker OHDΔGEE slaat de spijker op zijn kop in de comment-sectie onder de video van Deja Vu, de lead single van het gezamenlijke album van Roc Marciano en The Alchemist. De drumloze productie is tegelijkertijd smooth en gangster, iets waar een hustler als Roc Marci uiteraard wel raad mee weet. Zijn rijmschema kent een interessante O en I-klank die hij soepel neerlegt over de pianotonen die van overal lijken te komen. Als deze tune een goede voorbode is van het album, zetten wij ons alvast schrap voor 26 augustus.

Stream de hele selectie van deze week:

Geplaatst door bowie op 16 augustus 2022