Urban Matterz claimt een heel weekend om hiphop te vieren en iedereen kan meedoen

HipHop bestaat 50 jaar en Urban Matterz laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. De nieuwe editie van het Helmondse evenement haalt weer grote namen uit de hiphophistorie naar het westen van Brabant voor een oldschool-concertavond in De Cacaofabriek. Een dag later is er een programma waar jong en oud kennis kan maken met verschillende facetten van de urban- en hiphopcultuur.

“Tijdens onze zevende editie van het UrbanMatterz Oldskool HipHop Concert, gaan we voor een lekkere party-vibe met een top line-up!”, laat de organisatie weten. “De artiesten die zijn uitgenodigd hebben bijna allemaal hiphop-klassiekers op hun naam staan die zelfs je tante kent; Rappers Delight, The Message, Planet Rock, White Lines en nog veel meer.” Daarmee geven ze al een groot deel van de line-up weg. Het rijtje namen is indrukwekkend: Sugar Hill Gang, Melle Mel & Scorpio, Sparky-D, Soul Sonic Force, DJ Too Tuff (Tuff Crew), Speed (Divorze) en Kurtis Mantronik (Mantronix) geven shows. De zaal gaat zaterdag 23 september open om 18:00. Tickets zijn te koop via deze link.

Inclusief

“Op de festivalzondag, 24 september, combineren we het beste van urban sports en culture met de rijke hiphopcultuur. Vanaf 10:00 zijn er dan in en en rondom De Cacaofabriek diverse urban activiteiten en demonstraties die de veelzijdigheid van de cultuur laten zien.” Die dag is er gratis entree, wat voor de organisatie een pré is: “Elk kind en volwassene moet urban art, sports, music en culture kunnen ervaren en beleven. We hebben het terrein zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt. Dit jaar zal bij urban sports en dance en ook bij graffiti de nadruk komen te liggen op inclusiviteit. Iedereen moet immers kunnen meedoen. Jong en oud, mét of zonder beperking.”

Non-stop actie is er tijdens de dance battles in de foyer, er is een 2 vs. 2 beatbox-battle, er zijn sporten te zien als streetball, freerunning en panna en in zaal 2 kun je de artist talks bijwonen onder leiding van Willem Brouwer. Hier komt alles aan bod wat je wil weten over de early days of hiphop. Jazzy Jay, Kurtis Mantronik, Sparky-D, Morgen Kahn, Kool Koor, DJ Too Tuff en Joe Conzo komen met anekdotes, feitjes en flauwekul. Straight from the source! Verder zijn er movies, een expo en een market te bezoeken. Genoeg te doen voor jong en oud dus.

Check hier het volledige programma van Urban Matterz 2023.

 

Geplaatst door bowie op 18 september 2023