#UPStreetRotterdam pt. 3: Ox-Alien neemt de Eurovisie-aftelklok over!

Met meer dan 170 nationaliteiten die naast en met elkaar wonen, heeft Rotterdam de wereld in huis. Maar nu vewelkomt de stad ook buitenaards leven. Op de aftelklok voor het nieuwe iconische gebouw, Depot Boijmans Van Beuningen, herrijst het meest herkenbare en vrolijke karaktertje uit de Rotterdamse street art-wered. Ox-Alien heeft de Eurovisie Songfestival-klok overgenomen!

Een deel van ons is hier geboren, een deel van ons is hier gekomen om een toekomst op te bouwen. Die grote diversiteit aan dromen, wensen en bewoners, maakt dat Rotterdam rijk is aan vele subculturen. Dat zie je in onze kunst – cultuur, in ons uitgaansleven, in onze eetcultuur en letterlijk op straat. Rotterdam heeft dankzij haar diversiteit een unieke urban vibe. Onze stad is stoer, levendig, divers en voortdurend in ontwikkeling. Een stad waar plek is voor iedereen.

“Zeker in deze zware tijd, denk ik dat mijn werk extra goed tot mijn recht komt.”

Denk je aan Rotterdam, dan kun je vandaag de dag niet om de roze Ox-Alien heen. Het werk van Ox-Alien (de graffiti-kunstenaar die zijn naam te danken heeft aan zijn welbekende roze alien met een o en x als ogen) is op vele plekken binnen het straatbeeld van Rotterdam te vinden en is onlosmakelijk verbonden met onze havenstad. Ox-Alien: “Ik wil met mijn werk de vrolijkheid in Rotterdam bevorderen en probeer dat op zoveel mogelijk plekken in de stad te laten zien. Zeker in deze zware tijd denk ik dat mijn werk extra goed tot zijn recht komt”.

Het Rotterdamse Hiphop In Je Smoel zorgt hiermee voor een bijzondere toevoeging aan de citydressing rondom het Eurovisie Songfestival. Met hun project #UPStreetRotterdam verbinden zij het rauwe karakter van Rotterdam met de glitters van het Songfestival. Een onverwachte combinatie en daarom op en top Rotterdams. UP Street vertegenwoordigt de Open Up To Rotterdam-gedachte en laat zien hoe Rotterdam is; rauw, echt en creatief.

Over Stichting Hiphop In Je Smoel

Stichting Hiphop In Je Smoel maakt zich al jaren sterk voor de hiphopcultuur en daarmee ook street art in Rotterdam. Onder de Rewriters-vlag presenteerden ze diverse muurschilderingen in de stad, eigen street art-wandelroutes in een app en organiseerden ze het street art-festival POW! WOW! Rotterdam. Maar wie had gedacht dat er een link te maken viel tussen hiphop en het Eurovisie Songfestival? Met het nieuwe project Up Street Rotterdam bewijst de organisatie dat dat kan, op een authentieke manier.

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 12 mei 2021