#UPStreetRotterdam gaat door met street art-installatie naast Ahoy

Vorige maand creëerde kunstenaar Tymon de Laat in twee weken tijd een gigantische muurschildering van Jeangu Macrooy, tegenover Rotterdam Ahoy. Het was een initiatief van Stichting Hiphop In Je Smoel, dat met het project #UPStreetRotterdam street art verbindt met het Eurovisie Songfestival. Deze maand wordt het project hervat met nóg meer straatkunst: pal naast Rotterdam Ahoy werken vanaf 10 mei zes internationale kunstenaars aan een speciale installatie, waarmee ze de gastvrijheid van Rotterdam uitbeelden. Daarnaast kunnen liefhebbers op jacht naar speciale collector’s items!

The Embrace

Op de parkeerplaats naast Rotterdam Ahoy zullen kunstenaars uit zes deelnemende landen gezamenlijk werken aan een installatie bestaande uit grote zeecontainers. Zes kunstenaars uit de vijf grootste deelnemende landen en het gastland, krijgen carte blanche om daarop aan het werk te gaan met het thema ‘The Embrace’, waarmee zij de stad Rotterdam haar gastvrijheid laten uitstralen. Dit om de slogan ‘Open Up To Rotterdam’ te versterken.

Een uitkijktoren naast ‘The Embrace’ geeft de bezoekers de mogelijkheid om het werk vanuit prachtige hoeken te bekijken. Van 10 t/m 17 mei zullen de kunstenaars aan het werk zijn. Daarna wordt er nog een speciale grondschildering toegevoegd. De container-installatie is op tijd klaar voor de finaleweek van het Eurovisie Songfestival 2021, waarin het werk in volle glorie is te zien. Het adres is Ahoyweg 10. De exacte line-up van kunstenaars kwam via een zogeheten open call tot stand en is als volgt:

Studio Yasja – Nederland
Maga – Spanje
Mondé – Frankrijk
Luogo Comune – Italië
BASE23 – Duitsland
David Puck – Engeland

The Embrace-magneten: collect ‘em all!

Al deze kunstenaars hebben naast hun bijdrage aan de street art-installatie ook een ontwerp aangeleverd voor speciale collectors items. Vanaf dinsdag 4 mei kun je in en rondom de expositie van Studio Yasja in de Markthal op zoek naar speciale magneten! Fans van het Eurovisie Songfestival en van straatkunst kunnen zo proberen om de hele set bij elkaar te sprokkelen. Naast de zes kunstenaars van de installatie, is er ook eentje van Tymon de Laat te vinden en als laatste is het inmiddels iconische shuriken-logo van Hiphop In Je Smoel toegevoegd aan de collectie. De magneten zijn niet te koop en alleen beschikbaar in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival. Let op: op doordeweekse dagen is het rustiger in de Markthal, vermijd daarom de weekend-drukte om de magneten te zoeken!

Over Stichting Hiphop In Je Smoel
Stichting Hiphop In Je Smoel maakt zich al jaren sterk voor de hiphopcultuur en daarmee ook street art in Rotterdam. Onder de Rewriters-vlag presenteerden ze diverse muurschilderingen in de stad, eigen street art-wandelroutes in een app en organiseerden ze het street art-festival POW! WOW! Rotterdam. Maar wie had gedacht dat er een link te maken viel tussen hiphop en het Eurovisie Songfestival? Met het nieuwe project Up Street Rotterdam bewijst de organisatie dat dat kan, op een authentieke manier. Alle informatie is te vinden op de website: https://www.hiphopinjesmoel.com.

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 4 mei 2021