Underground Hiphop Exposure in Den Haag

Ze worden hierbij begeleid door de MC’s van Magical Madness en Bleek als host die deze avond het Haagse collectief Supreme Court vertegenwoordigen.

THE NARCISSISTS
The Narcissists hebben recentelijk hun album Planet Euthanasia uitgebracht. Hiervoor zijn ze bezig met een promotietour door Europa.

The Narcissists trokken eerst de aandacht op het internet door de release van het nummer Bad Times. De track stond binnen enkele weken nummer 1 op de download lijst van Vitaminic.com.

Hun zelf geproduceerde en uitgebrachte album Temporarily Forever (op hun eigen label Knockout Records, 2001) heeft meer dan 1.000 exemplaren in Zweden en de Verenigde Staten verkocht zonder enige promotionele backup.

Optredens op grote podia als het Hultsfred Rookie Festival en de Swedish Hip-Hop Awards 2002 ( met een nominatie als Beste Nieuwkomer ) en kleine(re) underground clubs hebben hun fanbase aanzienlijk vergroot.

Bucc en Moonshine kennen elkaar al vanaf de tijd dat ze dezelfde oppas hadden en zijn sindsdien beste vrienden.

Toen Bucc begon zijn rhymes (ca.5 jaar geleden) op een Amerikaanse hiphopsite te posten, kwam hij in contact met Ebomb en 3 andere Zweedse rappers die zichzelf de Poetic Disciplez noemden.

Omdat Ebomb en Bucc de enigen waren die in Stockholm woonden, waren zij de eersten die samen een nummer schreven. Bucc probeerde Moonshine over te halen om het nummer te produceren. Normaal gesproken produceerde Moonshine alleen voor de meer bekende acts in de underground scene, maar toen hij eraan toegaf werden The Narcs werkelijkheid.

Anderhalf jaar later, na de release van hun album Temporarily Forever werd de crew uitgebreid met een nieuw lid in de vorm van DJ A-Wax die de cuts en draaitafeltrucs voor zijn rekening neemt.

De groep heeft ook een aantal gastrollen vervuld op beide albums van de Amerikaanse rapper VG Skillz (uit Houston). Moonshine nam zelfs 75% van de productie van VG Skillz’ laatste album voor zijn rekening.

The Narcissists zijn te horen op een aantal verzamelwerken van Zweeds fabrikaat zoals Jakten Pearing; Under Orden part 2 en 3 (onder de naam The Narcs).

CLOSE CREATIVE COMRADS
Close Creative Comrads zal een van de support-acts van The Narcissists zijn. Close Creative Comrads bestaat uit Akem en Scoob Rock. Deze heren komen beide uit Stockholm en staan op het punt hun debuutalbum uit te brengen.

Scoob Rock runt het bedrijf "360-degrees entertainment" en heeft tot nu toe uitgebracht:

EP -Falling Star

*CD – As the world turns (waarop Promoe van Looptroop meedoet)

*Hiernaast is hij nog te horen op enkele 12 inches en collabo’s.

Naast het Close Creative Comrads album, is Scoob Rock de laatste loodjes aan het leggen voor zijn solo album.

Akem runt het produktiebedrijf Penpack Productions. Hij rapt en produceert voor Close Creative Comrads, Headtag en solo. Hij rapt zowel in het Zweeds als Engels en heeft tot nu toe het volgende uitgebracht:

*CD – Headtag

*LP – Swedish Steel. (Aan deze beide produkten hebben acts als Looptroop meegwerkt)

*Een 12-inch single in het Zweeds waarop Promoe van Looptroop ook meedoet.

Akem is momenteel bezig met het Close Creative Comrads album, het Headtag album en
zijn eigen Zweedse solo album die hoogstawaarschijnlijk in de lente van 2003 uit zal komen.

*HEADTAG
Deze crew bestaat uit DJ Loeb, Akem and Crippual. De groep werd gevormd in 1996 heette daarvoor (van 1994 tot 1996) Ejukatus

Voor een discografie kijk bij Akem/Close Creative Comrads.

Headtag is hard bezig om hun album af te maken waarvan verwacht wordt dat het volgend jaar (2003) april/mei.

Als DJ’s voor deze avond zijn de underground toppers Special O,DBS en MistaSweet uit Den Haag aangetrokken. Deze heren staan bekend bij de liefhebbers vanwege hun aktiviteiten bij hiphopfeesten als: Bomb The Planet en Hague Hiphop en staan garant voor een avond vol zowel oude als nieuwe hiphop, afgewisseld met klassiekers in dit genre.

De deuren van de Jetlag (Kettingstraat 12, Den Haag) gaan om 20:00 uur open. Het eerste optreden zal om 21:00 uur al aanvangen. Dit in verband met de vele optredens en het feit dat het een zondagavond betreft.

Voor de mensen die nog door willen gaan na de optredens, wordt er tot 4:00 uur ’s nachts doorgedraaid.

Kortom: een unieke avond vol optredens die aan de hiphopliefhebber niet voorbij mag gaan!

Geplaatst door bowie op 5 december 2002