Uncle Murda vat 2022 samen, en 19 andere tracks om 2023 mee te beginnen!

Het is inmiddels een einde- of nieuwjaarstraditie te noemen: Uncle Murda die het jaar samenvat in een eindeloos spervuur aan bars. Op Rap Up 2022 meldt hij het in de opening: “I’m officially part of the Holidays like Mariah now!”, om vervolgens los te gaan over onder August Alsina, Will Smith’s inmiddels beroemde slap in het gezicht van Chris Rock en – hoe kan het ook anders? – Kanye West. Onze Spotify playlist is weer aangevuld, en hoe kunnen we die beter starten dan met dit heerlijke overzicht?

 

Hij voorspelt; Alsina krijgt apepokken dit jaar, en Kanye ‘lost his mind’ “omdat Pete Davidson zijn b*tch stal”. Gunna wordt on wax een snitch genoemd door zijn medewerking in de rechtzaak rondom YSL, en T.I. moet het ontgelden omdat hij uit het niets comedian-aspiraties heeft. Uiteraard kunnen ook Freddie Gibbs, Megan Thee Stallion, Tory Lanez, Irv Gotti en Benzino niet onbenoemd blijven. Rap Up is jaarlijks een must listen, maar deze is prima om de totale hiphopgekte van 2022 mee weg te lachen.

Onze eerste Spotify-playlist update opent ermee, en uiteraard hebben we nog 19 andere tracks toegevoegd die je wellicht tijdens je kerstverplichtingen en oud & nieuw-plannen hebt gemist. Een nieuwe Soulution X Tenshun bijvoorbeeld, maar ook rauwe shit van Mickey Diamond & Big Ghost LTD., de intro van het nieuwe album van SKEDEL (stay tuned voor meer daarover op HIJS!), en een van de door Conductor Williams geproduceerde albumjoints van Jabee.

Stream het hieronder.

Geplaatst door bowie op 3 januari 2023