Uiltje brengt met back-up van BRAL een biertje uit als ode aan ‘Enter The Wu-Tang’

De hosts van de BRAL-podcast slaan de handen ineen met Uitje Brewing Company. Die brengen namelijk deze week een biertje uit als ode aan Enter The Wu-Tang (36 Chambers). ‘Enter The Waimea’ is een New Zealand Double IPA, en de release ervan markeert de start van een structurele samenwerking tussen BRAL (Beats, Rhymes & Life) en de bierbrouwer. Drink er eentje onder het genot van de bijbehorende podcast-special of de playlist, is het advies.

Uitje belooft met het biertje ‘een reis door de 36 Chambers, van hophead tot hiphophead’. “We zoeken met Uitje al langer de verbinding met muziek”, vertelt Bart van Kleef, Head of Marketing & Branding bij Uiltje Brewing Company. “Dat deden we al actief door het promoten van onze eigen playlist en door de uitgave van diverse speciaalbieren in het verleden.”

Het is niet de eerste keer dat er raakvlakken met hiphop worden gezocht. Zo kwam de brouwerij eerder met bieren als California Love en The Fresh Prince Of Bravo. “We zijn gewoon een beetje suckers voor die jaren ’90-muziek. Met de release van Enter The Waimea voelt het als een logische stap om nóg meer de verbinding te zoeken met liefhebbers van hiphop uit de hoogtijdagen.”

De connectie met de jongens van BRAL is haast logisch te noemen. Casper ‘Mr. Ghostman’ Knipscheer is voormalig tourmanager van diverse Wu-Tang Clan-members en kent verhalen uit de eerste hand, Nick ‘Sluwe Voszz’ Hoogzaad is een wandelende hiphop-encyclopedie en Michel ‘Noot’ Lindenborn is co-host, beatmaker en producer. Samen bespreken al jaren hun favoriete hiphopreleases in hun eigen podcast, die nu een speciale editie kent. Lindenborn: “We delen de liefde voor 90’s hiphop, zonder ons af te sluiten voor nieuwe muziek. We hopen met onze playlists en podcasts liefhebbers van hiphop aan te reiken waar ze al van houden. Én ze een beetje te kietelen met muziek die ze nog niet goed kennen.”

Er verschijnt een maandelijkse BRAL-playlist voor Uitje. Die lijst start met een sterke selectie uit het rijkelijke oeuvre van Wu-Tang Clan. Daarnaast is er een speciale podcast-uitzending te checken. Scroll lekker door en bestel je blikjes hier!

Geplaatst door bowie op 4 mei 2021