Typhoon maakt belofte waar in uitverkochte thuishaven

Eindelijk mocht Glenn de Randamie, oftewel Typhoon zijn belofte inlossen. Tijdens een thuiswedstrijd in Hedon mocht de Zwollenaar zijn debuutalbum Tussen Licht & Lucht presenteren, HIJS was erbij.

Ver van te voren werd er al reikhalzend uitgekeken naar deze avond. Na het winnen van de Grote Prijs in 2004 met een spetterende show was de ster van Typhoon rijzende. Deze releaseparty was natuurlijk al uitverkocht en het was dan ook al goed druk toen de deuren opengingen.

Voor de zaal stond een stand waar je het album kon kopen en in de zaal maakte iedereen zich op voor een energieke show. Typhoon heeft live een goede reputatie, dus dat zal hopelijk geen probleem worden. Maar eerst het voorprogramma: BlaBla. De mannen uit Zwolle hadden niet zoveel moeite om de handen in de lucht te krijgen, maar echt spetterend was de show niet. Het is dat de beats lekker uit de speakers pompten, want verder was het allemaal een beetje vlakjes. Desalniettemin kregen ze de mensen vooraan ook nog aan het springen en gingen ze onder een goed applaus weer van het podium af.

Bij negen van de tien concerten is er een pauze ingelast tussen het voorprogramma en de hoofdact, nu niet. O-dogg, die vanavond goed op dreef was als host met z’n humoristische opmerkingen, mocht tot groot genoegen van het publiek de eerste clip van het album presenteren: Volle Maan.

Na het kijken van de dope clip was het moment dan eindelijk daar: de entree van Typhoon. Onder een oorverdovend applaus betrad de poëtische MC het podium om vervolgens een show te rocken met alles erop en eraan. De show begon rustig, maar barstte al snel helemaal los. Typhoon deed twaalf van de zestien tracks van het album. Het werd al snel duidelijk dat tracks als Brand Los, Los Zand met Blaxtar en Volle Maan het erg goed gaan doen live. Maar niet alleen de bangers, die zorgden voor een ware veldslag vooraan, droegen bij aan de positieve sfeer. De wat rustigere tracks (Zo Niet Mij en Sprokkeldagen met Neske Beks) maakten de show intiemer en persoonlijker. Typhoon was oprecht blij met alles en iedereen om zich heen en uitte dat ook. De sfeer in Hedon was sowieso al erg aangenaam: vooral op het einde bij Bumaye ontstond er een nog grotere pit dan daarvoor. Met het ontkurken van een grote fles champagne en wat stagedives was het feest compleet.

Het moge duidelijk zijn dat dit een knallende releaseparty was. Natuurlijk kreeg Typhoon de gehele zaal mee in z’n eigen stad, maar ook buiten Zwolle lukt hem dat. De balans tussen bangers en rustige tracks was goed en ook de bijdrages van de gastartiesten waren een toevoeging voor de show. Minpuntjes: de plaatjes die van te voren gedraaid en de verschrikkelijke hitte in de zaal. Eindstand: het was druk, heet, maar erg dope in Hedon. Iedereen was na deze party wel effe toe aan wat Licht en Lucht.

Fixtures:
Hoogtepunt: De sfeer
Dieptepunt: BlaBla
Bier: 1.60
Pissen: Gratis
Garderobe: 50 cent
Merchandise: Tussen Licht & Lucht 12,50
Fotograferen: Ja
Geluid: Goed
Bezoekers: Uitverkocht
Damage: 8 euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 26 juni 2007