Typhoon en Sticks zorgen met deze live-sessie voor de PYKE Mic-hattrick

Nadat fans hadden gesmeekt om een samenwerking tussen Froukje en S10 en we na So So Lobi 2 nog eens konden genieten van de chemie tussen Zwangere Guy en sor, is het nu alweer tijd voor de derde en voorlopig laatste PYKE Mic-sessie. En daarin werken twee mannen samen die je de afgelopen twintig jaar (!) al veelvuldig samen achter de microfoon kon zien en horen. Typhoon en Sticks.

PYKE is een Tilburgs merk dat een hard seltzer op de markt heeft gebracht, en dat drankje nu onder de aandacht probeert te brengen door samen te werken met de muziekindustrie. Tijdens hun personeelsweekend kwamen ze Sticks tegen en meteen ontstond het idee om de krachten te bundelen. Het resultaat: de PYKE Mic-sessies, waarin twee artiesten elkaars werk versterken maar ook vermengen tot één geheel. Nu is het aan Sticks zelf om de eerste reeks ervan af te sluiten.

En met wie kan dat beter dan met Typhoon? Die dook namelijk twintig jaar geleden al op op het album Spuugdingen Op De Mic. En ook in de jaren die volgden stonden de twee elkaar bij op platen. Wind Waait, Utopia, Het Doek Valt, Ga, Acties, Ochtend Weer; om nog maar te zwijgen over het Fakkelbrigade-album waar ze beiden een groot aandeel in speelden. Ook op Sticks’ laatste album met Kubus verzorgde Ty weer een featuring.

En laat die track, SlowMotion, in de nieuwe PYKE Mic-sessie perfect dienstdoen als brug tussen hun solonummers. “Nee een buitenstaander kan me niets vertellen / Hinderlijk als marketeers, anonieme bellers”, rapt Sticks erin. Dat is eigenlijk de overkoepelende boodschap van de hele sessie. Zoek het geluk bij jezelf en zorg dat je  niet afhankelijk van anderen wordt.

“Hoezo, altijd die bevestiging van buitenaf? / Soms doe ik domme dingen, het is een barre tocht”, rapt Typhoon gefocust in opener Ogen Dicht, waarvoor hij zich naar binnen keerde. En ook Sticks weet dat externe factoren de belangrijkste processen -die met en van jezelf- kunnen verstoren.

De flow vlijmscherp, nu ik weer high ben /

Als ik met niemand hang kan niemand me naaien.”

De PYKE Mic is een joint effort van PYKE, Noah’s Ark en Sticks. “Een goed voorbeeld van een krachtige merksamenwerking”, vindt Shari Hubeek, head of Brand Partnerships bij Noah’s Ark. “PYKE deelt onze creatieve visie en samen zetten we een concept neer waarin we artiesten de ruimte kunnen geven om te doen waar ze het allerbeste in zijn; een sicke performance neerzetten.”

Check hieronder de laatste met ‘Tiggy en Stickert’, vergeet niet hier Froukje en S10 te bekijken en op deze link te klikken voor ZG en sor.

Geplaatst door bowie op 27 maart 2021