Tycho Poort staat eindelijk in bloei en is ‘Blij Als Een Kind’

Na jarenlang te hebben geproduceerd voor anderen en een solo-EP uit te hebben gebracht, is Tycho Poort klaar voor een nieuwe stap in zijn muzikale carrière. Zijn nieuwe track Blij Als Een Kind is de eerste van een reeks nieuwe, persoonlijke singles. Wij spraken met Tycho over de aftrap.

Na lang muziek te hebben gemaakt voor en met andere artiesten, vond de Leidse artiest Tycho Poort zijn eigen stem: “Het voelt alsof ik nu echt in bloei sta en volwassen genoeg ben. Ik had altijd al ideeën over flows en onderwerpen op mijn beats, maar ik vond mezelf niet ‘artiest’ genoeg om me verbaal goed te kunnen uiten. Ik hoopte altijd mijn eigen Justin Timberlake of Eminem tegen te komen, waarvan ik dan de Timbaland of Dr. Dre was.”

Toch wist Poort dat gevoel om te buigen naar een nieuwe, frisse mindstate. Door optredens op WOO HAH! en de Popronde vergaarde hij meer aandacht. Zijn creativiteit werd weer gestimuleerd en hij besloot de stap te wagen. “Nu kan ik zelf elke flow of tekst uitproberen. Dat is wat ik altijd al wilde, maar door onzekerheden niet deed. In dit project voel, hoor en zie je mijn bloei.” Die persoonlijke touch wordt versterkt door het feit dat zijn vader óók op het nummer te horen is. “Ja, ik ben erg trots op het feit dat hij een gastbijdrage heeft geleverd met zijn vioolspel.”

Je innerlijke kind opzoeken

Het eerste nummer vertegenwoordigt het gevoel van teruggaan naar je diepste zelf. “In Blij Als Een Kind zoek ik echt mijn innerlijke kind op. Ik ga terug naar mijn dromen, wensen en gedachten van toen. Zo herinner ik mijn huidige zelf aan mijn toenmalige levensdoelen.” De belofte die Tycho zichzelf maakt is dat hij vanaf nu voor zijn dromen gaat:

Laat me meegaan met de wind / Dit is pas het begin, tijd om te pakken wat ik weet dat ik verdien…”

De tekst is maar één van de vele volzinnen die hij rapt op de beat. Die werd door hemzelf en Ganzali werd geproduceerd onder de naam TyWan. “De overkoepelende boodschap: laat jezelf niet tegenhouden door negatieve gedachten en emoties. Wees niet onzeker, er zijn altijd mensen die je willen horen.” Tycho is in ieder geval blij, want na een moeilijke periode is hij klaar om Nederland kennis met hem te laten maken. “Het gaat nu goed met me, en daarvan kan iedereen de komende tijd de vruchten plukken. Ik deel ze met alle liefde!”

Blij Als Een Kind is vanaf nu te beluisteren via Spotify:

Geplaatst door bowie op 14 augustus 2020