Twisted Black – Street Fame

Twisted Black is een gangsta-rapper uit Fort Worth, Texas die al een tijdje aan de weg timmert en nu dus zijn eerste release, Street Fame, dropt. Wat gelijk opvalt is dat zijn stem doet denken aan Snoop Dogg. Zijn rapskills blijven echter ver achter bij de gangstarapper uit Long Beach, Californië.

De onderwerpen op Street Fame zijn de gebruikelijke zoals het straatleven, snitches, bitches and guns. Muzikaal is er voor mij persoonlijk weinig te genieten. Dit is echt zo’n modern gangstarap-album met veel casiosounds en een kille drumcomputer. Uitzondering is het 2pac-achtige, soulvolle Hustler’s Prayer, dat ondanks het niet bijster originele onderwerp een erg fijne beat heeft. Zelfde geldt voor It’s A Jungle over het opgroeien op straat. Mooie beat.

Ik snap dat deze review wel erg kort is, maar ik heb werkelijk waar niks meer te melden dan dit. Als je houdt van die moderne gangstarap-sound, dan is Twisted Black waarschijnlijk wel ok. Hij is niet slecht, maar wel een dertien-in-een-dozijn-rapper met 14-in-een-dozijn-onderwerpen. Verschil met gasten als Snoop Dogg is dat hij vaak goede beats heeft en technisch/muzikaal een geweldige rapper is en daarmee zijn gebrek aan interessante teksten compenseert. Twisted Black zal ongetwijfeld een achterban in de VS hebben, ik betwijfel of hij daarbuiten veel potten zal breken met Street Fame.

Tracklist:
01.Throw It Up
02.Shake
03.Wat Y’all Wanna Do
04.S.W.A.C.
05.The Block
06.How You Feel About That
07.Broke Street
08.Bout That
09.Coldest Summer Ever
10.New Boot
11.Hustler’s Prayer
12.I’m a Fool Wit It
13.Keep It Simple
14.Walk a Mile in My Shoes
15.It’s a Jungle
16.Touch Toes

Meer info: Twisted Black

Geplaatst door bowie op 30 november 2007