Tussen de Regels met Rico: Keith Murray – I Shot Ya (remix)

 

Keith Murray – I Shot Ya (remix) (track van LL Cool J, verse 1)

Yo… I’m here to make a dollar out of fifteen cents
And let my balls hang like I’m on a toilet takin a shit
My style is all that, and a big bag of chips with the dip
Fuck all that sensuous shit
I represent intellectual violence
And leave your click holier than the Ten Commandments
Like Redman I shift with tha ruck
If ya if was a spliff we’d be all fucked up [Word up!]
No need to ask you who is he, Son I get busy
Scuff my Timbs on the boulevard of many ruff cities [Chicago, LA, any of them]
I’ll have to Norman Bate ya I love ta hate ya
Cause youse a freak by nature
Can’t wait to face ya, mutilate ya
Drink your style down straight with no chaser [Word up!]
My verbal combat’s like a mini-Mac to your back
As soon as one of you niggaz try to over react [BLAOW!]
Tha L.O.D. love good confrontation or vamp [Word up!]
Break your concentration, murder your camp
For tha jealous, overzealous, we fellaz
Blow the spot like Branford Marsalis
Niggaz comin through and actin wild 
Y’all commercial niggaz better have a Coke and a smile
I SHOT YA!
 
De remix van I Shot Ya is een klassieke possetrack met naast LL Cool J en Keith Murray ook nog Prodigy, Fat Joe en Foxy Brown. De track staat net als de normale versie op het album Mr. Smith (1995) van LL Cool J en is geproduceerd door Trackmasters. 

 
Waarom?
“Ten eerste wil ik niet zeggen dat dit de absoluut tofste verse ever is he, zet bijvoorbeeld het eerste Wu-Tang album op en je hebt op elke track verses die in aanmerking komen. Maar ik heb er goed over nagedacht en zet toch al m’n geld op Keith Murray. Ik zat te twijfelen tussen deze openingsverse van de I Shot Ya remix en werk van z’n eerste soloalbum The Most Beautifullest Thing In This World, maar de binnenkomer heeft de keuze bepaald: Yo… I’m here to make a dollar out of fifteen cents, And let my balls hang like I’m on a toilet takin a shit. Daarin zegt ie het eigenlijk al meteen; je zou kunnen zeggen dat hij er bijna letterlijk schijt aan heeft. De hongerigheid klinkt er in door en dat raakte mij altijd al, sinds ik die track hoorde in het jaar dat ie uitkwam. Hij pakt deze beat echt heel goed aan.”
 
De freak de flow
“Keith Murray heeft vaak wat moeilijk lijkende woorden achter elkaar, die ik op andere tracks van hem niet eens altijd begrijp. Dan denk ik: wat zeg je toch allemaal? Ze maken samen wel sense, maar het is toch meer gericht op flow, het klinkt vooral erg lekker. I represent intellectual violence vind ik altijd tof klinken, ik geloof hem als hij dat zegt. Nou zal dat met het intellectuele in een gewoon gesprek met Keith Murray wel meevallen misschien, maar ik geloof hem gewoon. Zoals ik hem ook geloof op Escapism (track van zijn solodebuutalbum, red.) die ik eerst nog wilde kiezen, waarop hij meer een verhaalt vertelt. Op die track rookt hij een jointje op mars en ik denk nog echt dat hij daar is geweest ook als ik die track luister, vanwege de manier van rappen van Keith. In het algemeen bevat een goede verse delivery, flow en inhoud, maar als ik een van die drie moest kiezen, ga ik voor flow. Als die niet flex is, kan ik er niet naar luisteren. Inhoud is ook belangrijk, ik luister ook naar rappers die meer voor de message gaan, maar voor mij is inhoudelijk diep gaan geen vereiste.
 
The Most Beautifullest Thing In This World heb ik destijds ook grijs gedraaid, nu volg ik Keith wat minder. Toen hield ik sowieso wel van dat hele Def Squad hoekje met Erick Sermon, Redman en Keith Murray die wel wat klonk als het kleine broertje van Redman. Hij had die agressie, niet de Onyx agressie, maar wel het hongerige en de energie. Verder heeft hij zich nooit als gangster neergezet met heel veel geld of wat dan ook. Hij is wel altijd echt een lyrische spitter geweest met zijn flow als belangrijkste wapen. Ik ben zelf ook wel een ‘flow-spitter’, het moet vooral goed klinken. Dus misschien ben ik onbewust wel door Keith Murray geïnspireerd ja. Waar Redman de credits wel krijgt (en terecht), wordt Keith Murray veel minder vaak genoemd, maar wat mij betreft verdient hij dus wel wat extra shine.”
Geplaatst door bowie op 31 januari 2013