Turntablized 2001 Final Battle

Paradiso was opnieuw het strijdtoneel voor de beste Turntablist van Nederland. Ditmaal stonden de volgende acht deelnemers in de finale: DJ Daze, DJ DNS, DJ Rockid, DJ Kypski, DJ PWB, DJ Savage, DJ Snelle Jelle en DJ Chief..

Kypski VS Snelle Jelle
Het was een dope begin van de avond waarbij beiden DJ’s niet zoveel gek van mekaar onderdeden. Kypski was iets muzikaler dan Jelle maar verder waren beiden DJ’s een goede partij voor mekaar.

Chief VS Daze
Een hele boeiende battle zou dit gaan worden, beiden DJ’s lid van de SL Troopers zouden er echt voor gaan. Chief ging direct agressief van start en won het publiek voor zich. Daze had het vrij moeilijk om hier over te heen gaan maar het lukte toch aardig de strijd ging nog gelijk op . Bij de 2e routine van Chief wreckte hij ze ‘collega’ volledig door als een lunatic tekeer te gaan. De laatste routine van Daze begon goed maar het was helemaal over voor Daze toen Chief de turntable van Daze overnam en zo ze hele set de soep in liet draaien.

PWB VS Rockid
Het vetste affiche van de first round. Rockid ging flitsend van start en bespeelde het publiek zoals alleen hij dat kan tenslotte eindigde hij zijn 1e routine met een diss richting PWB. PWB disste hem direct terug zodat het 1-1 stond, hij ging direct door met een paar vette tricks en hij eindigde zoals ie begon met een diss . Rockid greep dit aan om alles uit de kast te halen om zo deze battle nog in zijn voordeel te beslissen. Het verschil was klein maar het lukte Rockid om door te gaan naar de 2e ronde.

DNS VS Savage
De titelverdediger tegen de nieuwkomer. Savage zijn 1e routine ging om technische redenen helemaal de mist in zodat DNS die een goede set had neergezet de betere was. DNS liet in zijn 2e routine duidelijk zien waarom hij vorig gewonnen had en Savage die zijn 1e routine wel goedmaakte was niet bij machte om DNS aan de kant te zetten. DNS won maar Savage zou na afloop wel de ROOKIE OF THE YEAR worden.

2e ronde:

Kypski VS Chief
Kypski zette een hele technische routine neer en daar kon je verder weinig op aanmerken . Chief kwam in zijn 1e routine wat laat op gang en dat was jammer omdat hij in de vorige ronde als een beest tekeer ging. In de 2e routine van Kypski was hij superieur het klonk erg futuristisch. Chief kon eigenlijk maar 1 ding doen: Power Power en nog eens Power er tegenaan gooien en dit deed ie dan ook. Gesteund door het publiek leek Chief nog te gaan winnen ook maar de jury besloot anders: Kypski was opnieuw finalist.

Rockid VS DNS
It’s payback time( Rockid verloor vorig jaar nog van DNS in de finale)
De dikste diss kwam van Rockid deze avond, aan het begin van zijn set liet hij een foto van DNS zien waarop hij te zien is als een ballerina. De toon was direct gezet voor deze battle want Rockid ging op deze tour verder. Met één hand op de twee turntables en de ander wijzend dmv een middelvinger richting DNS ging die shit maar door, het publiek kon er maar geen genoeg van krijgen. Rockid zette een goede stap richting de finale omdat ze 1e routine erg dope te noemen was. DNS deed gewoon ze ding zonder terug te dissen en zijn shit zag er ook heel goed uit. Rockid daarin tegen ging verder met het gooien van disses richting DNS en hij kreeg het publiek ook nog in beweging met de track ’let’s get dirty’. Het hoogtepunt van zijn routine was dat hij de helikopter van ‘superthug’ wel erg dichtbij liet komen en daarna gewoon wegliep. Het publiek explodeerde in Paradiso en 10 sec. later keek het publiek verbaasd rond omdat Rockid nergens te bekennen was. DNS reageerde hierop geweldig door gewoon relaxt de Turntable uit te zetten zodat hij de aandacht van het publiek op zichzelf had gevestigd. DNS kon er niet meer voor zorgen dat hij de finala plaats moest afstaan aan Rockid.

FINALE BATTLE

Rockid VS Kypski
Kypski bouwde zijn 1e routine rustig op met allerlei dope tricks, op het einde van zijn set draaide hij een Aziatische plaat en imiteerde hij Rockid echt heel Paradiso stond op ze kop. Iedereen was benieuwd naar de reactie van Rockid en die kwam dan ook, hij liet een pistool horen begeleidend met de tekst: RELOAD! En hij begon super hype te scratchen alsof ze leven ervan afhing. Hij eindigde met de nieuwe track van Pharoah Monch- Fuck You. Ik zou niet graag in de jury willen zitten want het was bijna onmogelijk om een winnaar aan te wijzen. Kypski begon ze 2e routine ook vol met power en disste Rockid weer terug, zijn laatste 20 seconden zorgden er denk ik voor dat hij zich voor de 4x turnblized champion mocht noemen. Rockid zette alles op alles om alsnog te winnen, hij gooide zelfs een aantal dingen waaronder een plaat en ze slipmat weg. Kypski werd toch als winnaar uitgeroepen terwijl het publiek het daar niet helemaal mee eens was, nogmaals het was bijna niet te doen om hier een winnaar aan te wijzen want ze waren beiden super dope!
 

Fixtures
Hoogtepunt:de complete party en de goede vibe
Dieptepunt: de security
Bier: 3,50
Wc: 1,-
Garderobe:1,- (vorige keer betaalde ik 2,- foei)
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: UIVERKOCHT
Damage: 25,- exc. service bla
Cijfer: 9.0

Geplaatst door bowie op 31 december 2001