On Turntable Jazz

ON turntable jazz
ON turntable jazz, het nieuwste project van productiehuis Oost-Nederland, is een ontmoeting dus drie muzikale werelden. Het is dan ook een project waarin verschillen en overeenkomsten hand in hand gaan. De presentatie van het project vindt vanaf december plaats op de podia. Het publiek wordt tijdens deze presentaties meegenomen in een strijd tussen deze verschillende muzikanten, waarbij confrontatie, wisselwerking en kruisbestuiving de hoofdtoon voeren.

Een klassiek trompettist, een jazz-saxofonist en 2 DJ/scratchers zijn door productiehuis Oost-Nederland uitgenodigd om voet te zetten in elkaars muzikale wereld.

Bij ON turntable jazz maakt men live mee hoe zo’n proces tussen muzikanten met verschillende achtergronden in zijn werk gaat. Het publiek staat aan het front en maakt de strijd mee die zij voeren. Maar men zal ook zien dat verschillende stijlen weldegelijk met elkaar kunnen samensmelten tot een nieuwe vorm van muziek. Ook vernieuwend is het zelfontwikkelde trompettype, wat Marco Blaauw, de trompettist van ON turntable jazz bespeelt. Met een dubbele beker en vijf ventielen in plaats van drie, stelt dit instrument hem in staat klanken te realiseren die op een traditionele trompet niet mogelijk zijn. Microtonen, bijvoorbeeld – de nuances die tussen de ‘gewone’ tonen van de westerse toonladder liggen en die een belangrijke rol spelen in onder meer de Arabische en Aziatische muziek.

Blazende beats, scratchen op sax en percussie op trompet. ON turntable jazz: een ontmoeting tussen blaasinstrumenten en ‘the Wheels of Steel’ waar de vonken vanaf vliegen, bezoeken op eigen risico!

De musici van ON turntable jazz:
Marco Blaauw (trompet)
DJ Biotic (Da Floawaz)
DJ Smooth Cee (Waxflowers)
Jacco Reynhoudt (saxofoon)

Meer info: http://www.ONinternet.nl

Geplaatst door bowie op 23 november 2003