Toni Shift – Skip To My Beattape

Toni Shift, de naam zei me echt he-le-maal niks en ik was dus ook erg benieuwd naar z’n sound. Ik had ook maar uit bronnen vernomen dat hij een productie voor Skiggy Rapz had gedaan toen ik deze tape ging checken. Ik ging dus zonder al te veel vooroordelen een luisterbeurt tegemoet van iets wat ik zelden tot bijna nooit checkte: een mixtape met instrumentale tracks en remixes.

Bij het eerste nummer wordt je al meteen gepakt door een sfeervolle laidback beat met een heerlijke trompetsample erdoorheen. Met deze track zet Toni meteen de toon voor de rest van de tape: een plaat die wordt gekenmerkt door sfeervolle soul en jazzinvloeden. Zo is de remix van Little Brother’s “The way you do it” erg dope gedaan.

Bij het luisteren was ik verder benieuwd of ik de instrumentale nummers niet snel zat zou worden. Een tape van 23 tracks waar 9 remixes op staan kan misschien na een tijdje eentonig worden, maar dat valt bij deze tape wel mee. Er zit genoeg variatie in de beats en remixes zodat de tape wel even in je cd-speler blijft. Hoewel ik wel wat sneller de instrumentale nummers zal skippen dan de remixes.

Wat betreft de afwisseling zit het ook wel goed op deze tape. De instrumentale trip wordt af en toe onderbroken door een remix, wat lekker is voor de afwisseling. Sowieso is het wel een evenwichtige tape waar Toni optimaal gebruik maakt van dope samples.

Deze beattape komt precies op het goede moment en kan heerlijk gedraaid worden wanneer je zittend in de zon met je vrienden chillt. Het is 1 sfeervolle muziektrip waar de soul vanaf spat. Toni Shift laat zien dat hij je ook kan boeien met instrumentale nummers. Ja, dit is een heerlijk zomerplaatje dat ik zeker nog wel eens zal draaien.

Tracklist:
01. Whispering Wind
02. Quasimoto / Broad Factor
03. The 5th Dimension
04. Blow to pieces
05. Trees gotta live too
06. Kev Brown / Allways
07. All we need
08. Basic Principles
09. Little Brother / The way you do it
10. Small steps
11. You’re the man
12. Falling for you
13. Untitled Interlude!
14. Slum Village / Selfish
15. Heather B. / Takin Mine
16. Amorous Adventure
17. Chasin’ the birds
18. Pay Attention
19. Bumpy Knuckles / Teach the children
20. Heads
21. Common / Come Close
22. Da Ranjahz & Cee-Lo / Insp Her Ation
23. Doujah Raze / Ghost of mars

Meer info: http://www.tonishift.com

Geplaatst door bowie op 3 juni 2006