Tonedeff en PackFM (Extended Famm)

Na in het verleden succesvol andere Amerikaanse underground hiphoppers voor enkele exclusieve shows in Europa te boeken (zoals Akrobatik, Cunninlynguists, Cashmere The Pro, Immortal Technique, MacLethal, Brooklyn Academy/Word-o-Mouth en Thirstin Howl III & Rack-Lo) is het nu de beurt aan deze twee, in de New Yorkse scene zeer gewaardeerde rappers (beide leden van de groep Extended F@mm), om hun kunsten te vertonen in ons kikkerlandje op 25 maart. Deze avond zal gehost worden door Bleek en aan elkaar gedraaid door DJ’s DBS en Mista Sweet.

Tonedeff
Hij wordt het beste beschreven als een hiphop purist die met zijn obsessie voor muzikale alchemie een nieuw iets creëert. Met optredens in en om New York’s underground heeft Tonedeff een naam opgebouwd als de meest veelbelovende MC sinds jaren. Zijn furieuze multi-lettergreep delivery gepaard met intrigerende lyrics en een oor voor catchy songwriting en productie onderscheidt hem van zijn mede-artiesten. Het winnen van de Braggin Rites & Hookt.com MC-battles in 2000, het verschijnen op verschillende mixtapes, zijn plek in radioshows van onder andere Bobbito & Lord Sear hebben geholpen zijn naam alleen maar groter te maken. Extended F@mm’s “Happy Fuck You Songs” (een samenwerking tussen Tonedeff, PackFM, Substantial en Session) bracht hem in The Source Magazine’s “Off The Radar” en “Bar Code” columns, maar ook een commercial voor het prestigieuze “MTV Hiphop Week”. Recentelijk heeft hij gastoptredens gedaan op KRS-One’s “Clear ’Em Out”, Masta Ace zijn “Disposable Arts”, Immortal Technique’s “Peruvian Coke”, DJ JS-1’s “Arrogant” en Cunninlynguists “Southernunderground” en deze hebben hoge verwachtingen gewekt voor zijn debuut LP “Archetype” die binnenkort zal verschijnen op zijn eigen independent label QN5 Music.

PackFM
Deze jonge MC uit Brooklyn, NYC heeft inmiddels een buitengewone start van zijn carrière gehad en is klaar om de wereld over te nemen. Het eerst nummer “Hit List” wat hij in 1997 opnam werd op de New Yorkse zender Hot97 weken achter elkaar uitgezonden met als gevolg dat PackFM zijn eerste underground hit op zijn naam had. Underground hiphop heads in New York hadden kennis gemaakt met PackFM.
PackFM begon zijn battle loopbaan al vroeg. Hij heeft titels behaald als de “88Hiphop MC Battle Champion”, die hij 4 maanden achter elkaar heeft vastgehouden, waarna hij zich terugtrok en in hun Hall Of Fame terechtkwam. Hij was de last man standing van 32 MC’s in het legendarische “Braggin’ Rites” toernooi. In 1999 veegde hij de vloer aan met de competitie bij de “Next Generation Battle”. Hij won ook 3 maanden achter elkaar de “24 Hour Battle” en kwam daardoor met eerdere winnaars in het blad XXL Magazine.
In 2000 werd een samenwerking tussen PackFM en Tonedeff in de door Napster/Radiostation.com georganiseerde wedstrijd “Power To The People And Beats” uitverkoren in de top 6. In datzelfde jaar was hij finalist bij Rock Steady Crew’s jaarlijkse MC Battle en werd hij tweede van 100 MC’s die meededen met The Source Magazine’s “Unsigned Hype Live MC Battle Tournament”. Na die enorme prestatie stopte hij voor een lange tijd met battlen, tot hij in 2003 de “Everlast Harlem Lyricist Championship” won. Al deze overwinningen in het battle circuit trok de aandacht van filmmakers wat hem een rol opleverde in de film “Freestyle” waarin mensen als Pharaoh Monch, Mos Def, Supernatural, The Notorious B.I.G. en Tupac ook speelden.
Het project waar hij momenteel aan werk met zijn solo-album “whutduzFMstand4?”. Dat belooft iets anders te worden als alle halfslappe raps en zoete beats die de laatste tijd de industrie overspoeld hebben. Dit album komt in de herfst van 2005 uit.

Peshi
Als opwarmer voor deze mannen staat de Zweedse Peshi (de nummer 1 vrouwelijke MC uit Zweden) op het programma. Deze dame heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd in Zweden en omringende landen. Zij is te horen op verschillende mixtapes van bekende DJ’s uit Zweden zoals onder andere DJ Large en heeft ook op diverse festivals en op de Swedish Hiphop Awards haar kunsten mogen vertonen. Tegen de tijd dat Peshi hier op het podium staat, zal haar debuutalbum ook uit zijn.

Datum: vrijdag 25 maart 2005
Locaties: Speakers, Burgwal 45-49, Delft (http://www.speakers.nl)
Entree: 10,- euro vvk / 16,- euro deur
Aanvang: 21.00u
Voorverkoop:
Xtreme21 (http://www.x-treme21.nl), Schoolstraat 23, Den Haag
Ticketservice (http://www.ticketservice.nl)
Via tickets@hiphopinjesmoel.nl kunnen er kaarten besteld worden.

Meer info: http://www.aight.nu en https://www.hiphopinjesmoel.com

Geplaatst door bowie op 19 maart 2005