Titelhouders, outlaws en Squid Game-flows in onze playlist-update

Lege poppodia, lege stadions en lege restaurants. ww leken het achter ons gelaten te hebben, maar een paar OMT-leden vinden dat het bijdraagt aan het terugdringen van de grote C. Terwijl in thuis- en werksituaties de meeste besmettingen plaatsvinden, worden de horeca-, sport- en cultuursectoren weer het haasje. Gelukkig is niet alles kommer en kwel en hebben we weer een nieuwe lading aan tunes om op je radar te gooien. We lichten er drie van de twintig uit, de rest moet je zelf ontdekken in onze playlist. Abonneren is en blijft gratis. Kom je deze ‘lockdown light’ in ieder geval door met wekelijks nieuwe muziek!

MACK x KING x MONSTER – TITELHOUDERS

$KEER & BOO$ heeft met Hairo als sparringspartner op de microfoon en Presto achter de boars een nieuw album gemaakt. Die was voor een paar weken enkel op vinyl te verkrijgen met een gruwelijk artwork door kunstenaar Rob Worst. Nu kan iedereen de fijne collabo horen, want deze week verscheen MACK x KING x MONSTER op de streamingdiensten. De twee rappers hebben een kalme en soms dreigende rapstijl, terwijl de beats schommelen tussen gritty en soulvol. Het epische TITELHOUDERS doet de naam eer aan. De champs zijn here, en ze dragen de aliassen Kingdingen en Babymack! Hairo en Deniz zijn de koudste.

Rick Ross – Outlawz (ft. Jazmin Sullivan & 21 Savage)

Rick Ross is een meester in het bedenken van ijzersterke albumtitels. Sommige van zijn platen dragen namen die balanceren op de dunne lijn tussen zweverig en recht in je smoel. Daar houden we natuurlijk van. God Forgives, I Don’t is zo’n statement bijvoorbeeld. Deeper Than Rap, ook al zo’n lijfspreuk. in december verschijnt zijn nieuwste; Richer Than I Ever Been. De eerste single ervan is een soulvolle banger waarop 21 Savage meedoet. Die heeft ook een druk jaar, want hij sprong op platen van onder meer Drake, DJ Khaled en J Cole. Jazmin Sullivan maakt met haar refrein de track compleet.

Kid De Blits – SQUID GAME FLOWS

Al die geruchten zijn waar; als het gaat om die pokoes is Kid de Blits een gevaar. Dat stelt hij in de eerste zin van zijn nieuwste track. De Schiedammer is op een hete streak als het om singles releasen gaat en SQUID GAME FLOWS onderbreekt die niet. Hij bespreekt zijn drang om geen schaap te zijn in de hiphopgame en het feit dat hij honderd keer viel zonder de moed op te geven. Meer woorden hieraan vuil maken hoeft niet. Kid is on fire. Hij weet het zelf, wij weten het, nu is het tijd dat jij er ook achterkomt.

Check alle twintig HIJS-picks van deze week hieronder (met o.a. twee keer Snoop, een funky Silk Sonic-joint en een DIKKE x Josylvio-track!):

Geplaatst door bowie op 12 november 2021