Timm neemt je mee terug naar de warme zomeravonden van weleer in ’17’

Denk eens terug aan de tijd dat je 17 was, je eerste (of je tweede) scooter reed, de ondergaande zon tegemoet met misschien wel je geliefde achterop. Je herinnert je het vast nog; en dat heeft een reden. Wanneer je 17 in Romeinse cijfers schrijft (XVII) en dat dan door elkaar schudt, krijg je Vixi, het Latijnse woord voor ‘Ik heb geleefd’ of ‘Ik leefde’. Precies, dat is wat je op die leeftijd dient te doen. Mind = blown.

Inmiddels is uw scribent van dienst de dertig al lang en breed gepasseerd en leveren bovenstaande gedachten slechts nostalgie op. Of weemoed, het is maar hoe je het bekijkt. Maar elk nadeel heb z’n voordeel, zei een wijze nummer 14 ooit. De jaren als dertiger zijn perfect om erop terug te kijken met een volwassen blik.

Die gevoelens nog één keer willen kanaliseren kan echter ook gevaarlijk zijn. Want levert het een oneindig verlangen naar het onmogelijke, of wil je simpelweg reflecteren op een onbezonnen deel van je leven? Bij Timm levert het in ieder geval iets moois op. 17 is ook de titel van de single waarmee hij terugkeert op de streamingdiensten. Het is het eerste geluid van een nieuw album dat onderweg is. “Daarmee neem ik je mee terug naar warme zomeravonden, waarin ik als 17-jarige jongen het leven leerde kennen. Die zomer werd ik voor het eerst verliefd; niet alleen op mijn eerste vriendinnetje, maar ook op het maken van muziek.” Somebody said ‘warme zomeravonden’? Nóg meer weemoed die de kop opsteekt…

“Waan jezelf op die Italjet Dragster, onderweg naar het park of de bioscoop.”

“Alle muziek die ik de komende tijd ga uitbrengen, heb ik gemaakt met Alan Mascott. “Een vriend, gitarist en producer die meteen snapte wat ik voor ogen had en met wie ik mijn beste werk tot nu toe heb gemaakt.” Hij verzekert ons: hij gaat de komende maanden niet stoppen met releasen.

De liedjes die je downloadde via Limewire blijven je eigenlijk altijd het beste bij, maar die nostalgische kriebels die je nu bij die nummers krijgt, komen dankzij het volwassen worden. Daardoor waan je jezelf op die Italjet Dragster, onderweg naar het park waar je chillde met vrienden. Of onderweg om je geliefde op te halen, om samen je weg te vervolgen naar de bioscoop. Want dat is wat je toen net had afgesproken via MSN. Óf via SMS.

Anyway, de nieuwe Timm:

Geplaatst door bowie op 3 september 2021