Timm is niet goed in de liefde, maar heeft wel ‘Opties’

Timm is terug. Na zijn eerste single onder zijn nieuwe alias, Linnen Deken$ uit 2017, gaat de Tilburgse muzikant vanaf nu echt een hele andere kant op. Samen met producer James Castelijn ontwikkelde hij de afgelopen jaren een nieuwe sound, geënt op donkere bassen; even ambient als hiphop, met invloeden van r&b en trap. Je kunt dan ook een hele EP verwachten in de nabije toekomst. Vandaag is de tweede track daarvan verschenen.

De productie van James Castelijn is elektronisch en traag, wat ervoor zorgt dat Timm veel ruimte heeft om zichzelf bewust te krijgen van de jaloezie die liefdesverdriet hem heeft gebracht en hem met de minuut meer paniek en keuzestress oplevert. Waar dat toe leidt, weet Timm zelf ook nog niet, maar uit zijn nieuwe single blijkt dat hij verschillende ‘opties’ heeft.

De dame die hij zo mist verandert in een prooi. “Jij ging daten met een guy / Ik ging blazen door je wijk / In het donker dus ik volg je…”, rapt hij in de break van het nieuwe nummer. Het resultaat is een trage banger vol twijfel en nare gedachten die rondspoken in het hoofd van de Tilburger. Stream ‘m hieronder.

Geplaatst door bowie op 1 oktober 2018