Tim Westwood haalt een uur Wu-Tang freestyle van een uur uit de archieven!

In 1997 bezochten DJ Mathematics, Masta Killa, Method Man, RZA, U-God en Ol’ Dirty Bastard de studio van Britse radio DJ Tim Westwood ter promotie van Wu-Tang Forever. Mathematics gooiden een aantal beats op (waaronder halverwege zelfs een onuitgebrachte RZA instrumental) en de aanwezige rappers gingen bijna een uur lang aan het spitten.

Er komen bekende lyrics langs (zo spit Masta Killa zijn verse uit GZA’s Duel of the Iron Mic en Ghost’s Assassination Day en laat RZA zijn verse van Gravediggaz track
Pit of Snakes) maar ook héél veel geïmproviseerde lyrics.

Vooral Meth en ODB excelleren in het freestylen en de lol die zij daarbij hebben spat er vanaf. Om Ol’ Dirty zo energiek te horen en als hype man bij iedereen zijn verse los te horen gaan is een genot. Meth en Dirty kunnen soms haast niet wachten om op de mic te springen en vallen tot elkaars vermaak meerdere keren gelijktijdig in. Er komen bovendien nogal wat old school routines langs die nooit een plaat gehaald hebben, maar die de crew leden wel direct van elkaar herkennen en waarbij ze elkaar gretig aanvullen.

Doe jezelf een lol een ruim hier vandaag een uurtje tijd voor in, want het is pure hiphop-historie wat Tim Westwood hier uit zijn archieven gevist heeft.