Tim & Tomster – Sfeerbeheer

Tim Beumers, ik denk niet dat veel mensen deze grote man niet kennen. Zowel van VSOP, de Spitt Battles of de Spiek-remixes. Eerder dit jaar kwam hij al met zijn solo album De Hoogste Tijd.
Tomster echter zal bij menigeen minder bekend zijn. Hij komt uit Zeeland en is momenteel bezig met het project 3 × 0 (lees Drie Keer Niks) samen met Mike Tibbert en Tim Beumers.
Als opwarmertje komen Tim en Tomster met de EP genaamd Sfeerbeheer.
Eerder werd de EP al gepresenteerd op de releaseparty van 60free, het label en de website dat beheerd wordt door Tim. 60free is een poject dat als doel heeft het promoten van diverse bands die elkaar blijven steunen. Op de site was de afgelopen maanden gratis muziek te verkrijgen. In het verleden heeft 60free al gratis de Spiekremixes 2 en de laatste mixtape van Brainstorm weggegeven. Op deze website was dit album al te downloaden en de clip van de eerste single Kind In Jezelf kon je hier voor €1,50 via Tiscali bestellen.
De EP Sfeerbeheer bestaat uit 4 nummers van Tim & Tomster. Naast deze tracks kent dit schijfje nog een bonus track van Tim: Geloof Me, die weer terug te vinden is op De Hoogste Tijd.

De sfeer wordt over de gehele EP door Tim en Tomster goed beheerd. In elke track komt die ‘niets aan de hand ’ vibe weer terug. In de titel track wordt dit in het refrein ook geuit:
Dit is sfeerbeheer/ lekker ontspannen/ rustig en kalm, er is niets aan het handje/
Deze line is ook meteen het sleutelwoord voor de flow, rhymes en de beats die je voorgeschoteld krijgt, de 4 tracks zijn allemaal zeer ontspannen.
Twintig minuten lang rapt men over een stressloos leven in de track Vandaag, men behandelt het chillen op de titeltrack Sfeerbeheer. Tevens hebben Tim, Tomster en Mike Tibbert, die op het nummer Boeit Me Heus even langs komt, het over allerdaagse zaken zoals negatieve banksaldo’s en voetbaluitslagen waar ze zich niet druk over kunnen maken. Ook hebben ze het over het Kind In Jezelf en hoe de jeugd invloed heeft gehad op wie ze nu zijn, de clip van dit nummer was al eerder te bestellen op de site van 60free. Veel luchtige onderwerpen op net zulke luchtige en relaxte beats. Ook de bonus track van Tim: Geloof Me past goed binnen de context. Een lekkere productie van Soulsearchin’ waar Tim iedereen een hart onder de riem steekt die momenteel kampt met tegenslagen. Deze track stond al op de Hoogste Tijd, dus waarom dit nummer ook op de EP te vinden is, is een raadsel.
Tekstueel zit er weinig verschil in de kwaliteit van Tim en Tomster, Tomster komt best goed mee met Tim, dit maakt het geheel er dus zeker niet slechter op.
De productie wordt gedaan door Presto, hij produceerde ook al nummers op de Hoogste Tijd, die Kind In Jezelf en Boeit Me Heus op zich heeft genomen, verder hebben Papi (van Soulsearchin’) en Aquarius respectievelijk Vandaag en Sfeerbeheer geproduceerd. Deze producers leveren allen goed werk door rustige beats te maken zodat Tim en Tomster er relaxt hun ding op kunnen doen.

Sfeerbeheer is een lekker, laid back schijfje dat perfect geschikt is als een zomerplaat of wanneer je gewoon lekker aan het chillen bent. Tim en Tomster doen beiden goed hun ding over rustige producties van Presto, Papi en Aquarius. De onderwerpen zijn zeer toegankelijk en allerdaags. Hopelijk gaat het project drie keer niks door waar Sfeerbeheer ophoudt, want Sfeerbeheer is een EP om rustig van te genieten!

Meer info: http://www.60free.nl

*Tracklist: *
01. Kind In Jezelf
02. Vandaag
03. Sfeerbeheer
04. Boeit Me Heus feat. Mike Tibbert
05. Tim – Geloof Me (bonus)

Geplaatst door bowie op 2 januari 2006