Thomas D präsentiert Reflektor Falke: Lektionen in Demut

Op deze cd draait alles om het wezen genaamd Reflektor Falke die de eigenschap heeft alles te reflecteren van de mens: energie, gevoelens, gedachten, materiele dingen etc. Vanuit het standpunt van de RF wordt verteld over de ondergang en afbraak op de planeet van het eeuwige regen. In König Der Narren stelt Reflector Falke zich zelf dan ook voor:
“Und die meiste Menschen tragen ihre falsche Gefühlen vor sich her wie ein Schild,
Ich lass sie sehn wie sie sind, ich bin jedermans Spiegelbild,”
En zo volgen de nummers elkaar op met de nadruk op het destructieve karakter van de mens en de ten ondergang van deze planeet. De betere nummers van dit album zijn König Der Narren, Auf Dem Planeten Des Ewigen Regen, Gebet An Den Planet en als topper Uns Trennt Das Lebe. In laatst genoemde klinkt in het geniep nog iets van optimisme als je tenminste goed zoekt.
Dit alles wordt aangekleed met industriele beats die hier uiterst goed bij passen, nadeel is wel dat bijna alle beats precies dezelfde sfeer uitademen, dus als je een beat niet dope vindt dan zul je waarschijnlijk niet zo te spreken zijn over alle andere beats. Daarnaast zijn de lange intro’s en outro’s van nummers de regel.. Hou je net als ik hiervan dan is het heerlijk. Hou je hier niet van dan zou ik je deze cd niet aanraden, omdat je dan waarschijnlijk suïcidale neigingen zult krijgen.

Tracklist:
01. Prolog
02. König Der Narren
03. Auf Dem Planeten Des Ewigen Regen
04. Seelenlos
05. Lektionen In Demut
06. Avatar Iso Superstar
07. Die Speicherstadt
08. Uns Trennt Das Leben
09. Wo Ist Dein Paradies
10. Ich Bin Der Sturm
11. Denk Jetzt Nicht
12. Gebet An Den Planet
13. Bist Du Glücklich

Meer info: www.thomasd.de
Check hier voor de clip van Gebet An Den Planet:
http://www.sonymusiceurope.com/cgi-bin/ramgen?ra.music.sony.com&/europe/thomas_d/gebet_an_den_planet__full.rm

Geplaatst door bowie op 31 juli 2002