The Hiphop Sessions: we mogen weer, al is het met dertig personen

Oke, we hebben nu bewezen dat we bijna een heel kalender jaar zonder live hiphop en festivals kunnen. De persconferenties van de heren Rutte en De Jonge golfden de afgelopen tijd op en neer; wat mag wél en wat mag niet? Feit is dat er op dit moment weer ‘een beetje’ mag, en daar spelen diverse Eindhovense partijen op in met The Hiphop Sessions; concerten die gestreamd worden, maar ook te bezoeken zijn. De komende tijd kun je een aantal keer in de Effenaar terecht voor live hiphop. Wij spraken Mike Dobber, regisseur van Dynamo, erover.

De Effenaar en Dynamo, de twee belangrijkste podia voor muziek in de lichtstad, sloegen eerder dit jaar de handen ineen voor The Isolation Sessions. “Dat was een initiatief om tijdens de Covid-19-pandemie talentvolle muzikanten een podium te kunnen bieden. Het zaadje werd geplant door Super-Nova Studios, waarna we met Dynamo en de Effenaar snel aanhaakten om een aantal professionaliserings-slagen te maken”, vertelt Mike Dobber. “Inmiddels zijn we acht maanden en een kleine 160 live-shows verder. Nu mogen we mondjesmaat publiek toelaten bij de shows; vijftien duo-tickets per keer.” En dus veranderde de naam van The Isolation Sessions naar The Sessions.

“Facebook blokkeerde de dj-sets, dus we konden weinig hiphopartiesten neerzetten.”

Daar mag nu een belangrijke toevoeging aan gedaan worden; het woordje ‘Hiphop’ staat ertussen. “Voordat we met een eigen portal werkten, streamden we de optredens live via Facebook. Helaas blocken zij de muziek die door dj’s wordt gedraaid, wat betekent dat we in onze ogen veel te weinig hiphopartiesten konden neerzetten. De komst van die eigen portal biedt uitkomst.”

En zo geschiedde; er staan de komende tijd maar liefst vijf hiphopavonden gepland in de kleine zaal van de Effenaar. “In samenwerking met een aantal lokale gastprogrammeurs geven we The Hiphop Sessions vorm, met hetzelfde doel als The Sessions. Talentvolle artiesten een podium biden. De Stroom, Mixing Off, Boolin’ en To The Max zijn aangehaakt. Zij leveren talenten uit hun netwerk of stal, denk daarbij aan bijvoorbeeld Zeno, SoulTrash en Yung Voltage.”

Morgen, op 27 november, gaan The Hiphop Sessions van start met de Amsterdamse groep SoulTrash. Eerder dit jaar deden wij een interview met hen, rondom de release van hun EP Better Days. Natuurlijk zijn we er morgen ook bij, want hey; we mogen weer. Al is het met dertig personen, is de bar gesloten en moeten we zitten op een stoel; we hebben live hiphop nu lang genoeg moeten missen.

Agenda The Hiphop Sessions:
27 november: SoulTrash
30 november: Zeno (uitverkocht)
01 december: Yung Voltage
08 december: GOONTEX
15 december: HVNLY

Een duo-ticket kost € 11,50 per avond en koop je op de site van de Effenaar. Als je vanaf 21:00 thuis streamt via www.thesessions.stream kun je een vrijwillige donatie doen.

Geplaatst door bowie op 26 november 2020