Finito: kunst-installatie ‘The Embrace’ naast Rotterdam Ahoy is klaar

Team Host City kleedde de afgelopen maanden de hele stad aan; met banners, vlaggen, speciale kunst, videoprojecties en meer. Met #UPStreetRotterdam mocht ook Hiphop In Je Smoel een steentje bijdragen. Eerst was er al de mural ‘Birth Of A New Age’ van Tymon de Laat, en nu is er vlak naast de ingang van Rotterdam Ahoy nóg een groots kunstwerk verschenen: ‘The Embrace’! Het is alleen deze week nog te zien.

Zes internationale kunstenaars, afkomstig uit de de big five Songfestivallanden én het gastland, werkten afgelopen week ieder aan een ingepakte container. Daarvan mochten zij drie zijdes onder handen nemen. Aan de binnenkant van de in een cirkel geplaatste containers werd Eurovisie Songfestival-branding toegevoegd én een grondschildering.

Nu is het Songfestival-week, en zit het werk voor de kunstenaars erop. Nu is het aan het publiek om The Embrace te ervaren! Er is een speciale uitkijktoren geplaatst van waaruit je mooie foto’s kunt maken, of het nou selfies zijn of niet. Uiteraard biedt die plek een unieke kijk op het werk van Studio Yasja, Luogo Comune, Maga, Mondé, David Puck en Base23. Allemaal hebben ze gewerkt met het thema ‘Open Up’, om Rotterdam haar gastvrijheid uit te laten stralen.

Loop er tussendoor en omheen, want vanuit elke hoek zie je weer nieuwe onderdelen, figuren en betekenissen. De een heeft gewerkt vanuit een realististische benadering en schildert karakters, terwijl een ander puur intuïtief aan de slag ging met kalligrafie. Weer een ander heeft er elementen in gestopt van hardcore graffiti. Het overkoepelende element: verbinding.

Het werk is nog tot 25 mei te zien op de Parkeerplaats P3 van Ahoy. Let op: parkeren is hier niet mogelijk, maar tegenover aan de Sallandweg zit een parkeergarage én pik je ook meteen de mural van Tymon mee!

De work in progress-pics van Rosa Quist check je hier in ieder geval alvast:

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Meer werk van Mondé zien? Check zijn Instagram!.

Geplaatst door bowie op 17 mei 2021