The Cool Kids maken een comeback met ‘Special Edition Grandmaster Deluxe’

Het laatste serieuze wapenfeit van Sir Michael Rocks en Chuck Inglish als duo, hun studio album When Fish Ride Bicycles, komt alweer uit 2011. Er waren wat gastoptredens, aanzetten naar nieuwe projecten en loosies hier en daar, maar van een volwaardige tape of album kwam het niet meer. De minimalistische beats en geheel eigen vertaling van nineties esthetiek zijn weer helemaal terug met Special Edition Grandmaster Deluxe, waarop het duo gelukkig ook weer klinkt alsof het lol heeft in het muziek maken met elkaar.

“Tegen het einde van onze eerste lange run samen opnemen, was het niet leuk meer”, vertelde Sir Michael Rocks enkele weken terug aan Stereogum. Hij woonde in Chicago terwijl Chuck Inglish naar LA verhuisd was, en het duo groeide creatief uit elkaar. “Er was een hoop bullshit en het was geen goeie tijd voor ons om samen dingen te maken. Het kwam tot het punt dat hij [Chuck Inglish -HIJS] een beat maakte, en ik om tien of elf uur ’s avonds naar de studio kwam, en dan ging hij net weg als ik raps begon te schrijven. We waren eigenlijk niet eens samen in de studio aan het eind van die periode. Niet dat we problemen hadden met elkaar. We hadden geen ruzie of zo. Maar de nieuwe shit is gewoon weer fun. En we hebben nu een breder arsenaal dat we in kunnen brengen.”

Dat de chemie terug is kun je zelf horen op Special Edition Grandmaster Deluxe, dat vanaf vandaag te beluisteren is op alle grote digitale platformen en bij je lokale platenboer.