Tha Liks

Een avondje met bier, hiphop, bier, een wedstrijd, bier ennuh, oja: meer bier!

Aangekomen bij de Melkweg, waar na een jaar Tha Liks weer eens zouden gaan optreden, viel mij op dat het druk was. Heel druk zeg maar. Met als voorprogramma THC en Hittespitter was deze ‘disneyworld’ rij wel erg overdreven. Achteraf was deze rij voor de andere zaal bestemd.

THC was al begonnen toen ik binnen kwam huppelen en bracht hun vibe over op het publiek. Hittespitter deed z’n ding samen met THC en zo wisten ze goed het publiek in de stemming te brengen. De zaal stroomde rustig vol en nadat de mannen van THC hun act hadden afgerond, begon dj Chuckie platen te spinnen om zo de komst van Tha Liks voor te bereiden.

Deze mannen lieten lang op zich wachten waardoor DJ Chuckie af en toe zijn scratch skillz op de turntables losliet. Afgezien van de soms TE vaak gedraaide platen, vermaakte het publiek zich nog wel en danste hier en daar of maakte wat rare moves. Eindelijk na ongeveer anderhalf uur kwamen ze dan… Tha Alkaholics….

Rustig werd de hennesy, bacardi en de nodige blikjes bier naar de stage gebracht en kwamen E-Swift, Tash, en J-Ro relaxed het podium opstrompelen. Energierijk begonnen ze met Anotha Round de show! De zaal was inmiddels redelijk volgestroomd en stond dicht voor de stage. Ze beinvloedden het publiek goed door het publiek te laten meerappen of bier over de crowd heen te gooien. Iedereen ging lekker uit z’n dak en vooral bij nummers als: My Dear, Dadadada, Goin’ Crazy en natuurlijk Only When I’m Drunk. Veel clubbangers dus. DJ Chuckie verzorgde samen met E-Swift de beats en Tash en J-Ro zorgden ervoor dat de mensen het er over eens zouden zijn dat hiphop en alcohol goed samen gaan 😉

Tijdens het optreden kwamen Tha Liks opeens met een stunt: omdat het hun ‘10 Year Anniversary Tour’ was, gingen ze een bier contest houden met mensen uit het publiek. Een stuk of 9 mensen kwamen on stage en kregen allemaal een blikje bier en moesten deze als eerste op hebben. Uiteindelijk koos het publiek massaal op de enige vrouw die meedeed en zo was de contest besloten. Na nog een aantal tracks met steeds meer vrouwelijk schoon op het podium, begonnen ze aan het laatste track die ook zeer goed die vibe overbracht. ‘Only When I’m Drunk’ was een perfecte afsluiter waardoor iedereen het te laat zijn van Tha Liks wel vergaf.

DJ Chuckie draaide nog wat funky tracks en de zeer drukke zaal had het lekker naar z’n zin. Het bleef ook vol mede doordat Hittespitter met THC een liveclip zou opnemen voor een track die op The Box zou verschijnen. Zelf was ik niet zo onder de indruk van deze track, maar menig stereotype hiphopper die aanwezig was kon zich wel hier in vinden. Na HIJS: hier gerepresent te hebben begon ik koeltjes mijn aftocht voor te bereiden en verliet na een dope show van Tha Liks de overvolle Melkweg.
 

Fixtures:
Hoogtepunt: Bier Contest en de track Only When I’m Drunk
Dieptepunt: Tha Liks die erg lang op zich lieten wachten
Bier: 1,80 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,90 euro
Fotograferen: jatoch!
Geluid: HARD maar alles was redelijk tot goed verstaanbaar
Bezoekers: Volle Bak
Damage: 17,50 euro + lidmaatschap
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2003