Terilekst laat horen waarom het woord ‘rileks’ in zijn artiestennaam zit

Terilekst is terug met twee instrumentale tracks, die hij niet bij Noah’s Ark lost maar via zijn eigen NOVASUN. De release, bestaande uit twee nummers (Relax From Yourself en The Dreamer) is ideaal om als dusdanig te consumeren. Vandaar dat we beide tunes achter elkaar in onze Spotify-playlist hebben opgenomen. Op die manier is het een welkome instrumentale pauze tussen opvallende stemmen als die van Ghostface Killah en Levi.

“Ik noem het geen label, eerder een channel”, vertelt de producer. “De eerste tracks die ik erop release gaan deel uitmaken van een nieuw album dat The Great Relax gaat heten. Ik heb er nog geen releasedatum voor, maar dit is alvast een klein voorproefje van wat je kunt verwachten.”

Zoals vaker op zijn vocalloze releases schetst Turrie met zijn eigenzinnige beatmakerij een wereld. De traag kabbelende drums en toetsakkoorden brengen ons in ieder geval meteen in een hangmat, met de ogen dicht, even weg van het werk achter een bureau. Hoe verder in ‘Relax From Yourself’, hoe meer hypnotische elementen en partijen er worden toegevoegd. ‘The Dreamer’ is nog iets atmosferisch en kent een zigeuner-tokkel waardoor je terechtkomt in een Zuid-Amerikaans tafereel. Wel op het platteland, want in de stad zou het ongetwijfeld te druk zijn.

Terilekst doet er zijn naam eer mee aan. The Great Relax zal ongetwijfeld een plaat worden om op te rileksen. En bij gebrek aan een Zuid-Amerikaans landschap, werkt dit voorproefje van twee nummers ook heerlijk in de achtertuin. Schenk een borrel in, druk op play en ontsnap voor 7 minuten en 44 seconden aan de keiharde werkelijkheid dat we nog niet eens op de helft van de werkweek zitten.

De hele playlist-update van deze week is hieronder te beluisteren!

Geplaatst door bowie op 15 augustus 2023