Telmo Miel verfraait Mauritsplaats: “We kregen geen groen, dan máken we groen.”

Iedereen die de afgelopen tijd een wandeling heeft gemaakt langs het Schouwburgplein in het hart van Rotterdam, is het vast en zeker opgevallen. Er is een prachtige nieuwe muurschildering gemaakt die je aandacht wel moet trekken. De prachtige kleuren en het ontwerp zijn samengekomen op een hele bijzondere manier. Het wereldberoemde duo Telmo Miel heeft de wensen van de bewoners van de Mauritsplaats tot werkelijkheid geschilderd.

Rotterdam wordt al sinds jaar en dag bestempeld als betonnen bos. De bewoners van de Mauritsplaats wonen er middenin. Maar ook bij hen groeide de behoefte aan groen en natuur. Dit kregen zij tot op heden helaas niet voor elkaar. Ze namen hier geen genoegen mee en besloten zelf actie te ondernemen. Uiteindelijk is er toch een stukje natuur toegevoegd aan de Mariaplaats, maar wel op een hele bijzondere manier.

“We kregen geen groen, dan máken we groen”, dacht een van de bewoners van de Mauritsplaats. Ze nam contact op met Rewriters010, die vervolgens Telmo Miel inschakelden om de wens van de bewoners in vervulling te laten gaan. De prachtige muurschildering brengt meer natuur in de omgeving. “Ik leg elke dag de veranderingen vast en ik word er zó ongelooflijk blij van. Ook bij de buren merk ik dat de muurschildering erg goed in de smaak valt.”

Maar wat maakt deze muurschildering nog meer bijzonder? Naast dat er een heel mooi verhaal schuilt achter betekenis van de schildering is er nog een reden. Het duo achter deze schildering kennen we als Telmo Miel. De street art-liefhebbers weten natuurlijk meteen dat het dan over Telmo Pieper en Miel Krutzmann gaat. Ze zijn bekend door de fotorealistische schilderingen met personen die ze creëren. Deze schildering op de Hartsuykerflat bevat geen personen en bestaat enkel natuurlijke elementen, dit maakt het nog bijzonderder.

De schildering is een prachtige samenstelling van bloemen en planten die ontstaan zijn door blauwe, oranje, rode en groene kleuren, die een harder palet vormen dan we van Telmo Miel gewend zijn. De creatie geeft je een warm zomers gevoel die je zeker zelf moet ervaren. Een muurschildering met zo een bijzonder verhaal kun je niet aan je voorbij laten gaan.

Geplaatst door bowie op 12 augustus 2022