Telex Inside Journeys

11 mp3’s:
Van Beat in de Box 4 (Etsende Ventjes Uyt Heerlen-Zuyd: Meneer Ruys & Kali Iskariot)
Met bijdragen van: Dj Nemon, Petrov, Ketama, Fritz Bomb, Jella, Jimmy, Rauf, Mesa & Loki. De cd hoes en sticker Beat in de Box 4 om te downloaden, te printen en te knippen.

4 mp3’s:
Van de Single: Ethen & Estheten: Robbie Surround.
De Robbie Surround Pagina inclusief cd hoes en sticker om te downloaden, te printen en te knippen. Daarnaast is natuurlijk de gastenpagina bijgewerkt.

Totaal mp3 op 01-09-2002 = 50

Inside Journeys verzorgt Nederlandstalige low-fi hiphopproducties gebaseerd op het principe: lage kosten, lage prijzen. Zij doet dit door middel van de compilatieserie: Beat in De Box!, die drie keer per jaar verschijnt en wordt verspreid onder ingewijden in Nijmegen. Naar aanleiding van deze serie is nu een openbare cd gecompileerd genaamd:Nijmegen Manier die bestemd is voor alle liefhebbers van Nederlandstalige rap. De cd staat in zijn geheel in mp3 formaat op deze site, maar is ook te bestellen voor 3,50 euro. Op deze manier blijft het namelijk betaalbaar om Nederlandse hobby producten te verzamelen en te verspreiden, want laten we wel wezen, het met weinig kosten produceren van muziek, zoals je dat zelf wilt is een van de uitgangspunten van de hiphopcultuur.

Inside Journeys maakt gebruik van reeds bestaande opnamen uit rapsessies, zogenaamde one takes. Deze worden achteraf bewerkt en met behulp van de pc omgezet tot aanvaardbare producties. Zo ontstaat een snelle productiemethode, waardoor het maken van een cd minder tijd kost. Dit is belangrijk, want tijdgebrek is naar mijn mening de voornaamste reden waarom veel rappers met potentie uiteindelijk geen, later of minder producten afleveren en dat blijft jammer.

Bron: http://www.sector024.nl/insidejourneys

Geplaatst door bowie op 28 augustus 2002