TDE werkt samen met Marvel voor ‘Black Panther: The Album’ en de eerste single van Kendrick & SZA is hier!

Nog een maandje en dan gaat de nieuwste Marvel film Black Panther in première. In de trailers daarvoor hoorden we Run The Jewels en Vince Staples al langskomen, en ook voor de promo van comics waarop de film gebaseerd leunde Marvel in de afgelopen jaren al op nieuwe tracks van onder meer Jean Grae, Prodigy, Czarface en Rhymefest.

In februari doet Marvel er nog een schep bovenop door een samenwerking met TDE aan te gaan voor Black Panther: The Album, met “muziek uit en geïnspireerd door de film”. De verzamelaar wordt samengesteld en geproduceerd door Kendrick Lamar en Anthony ‘Top Dawg’ Tiffith zelf, die daar door regisseur Ryan Coogler persoonlijk voor gevraagd zijn.

“Black Panther is geweldig, van cast tot regisseur”, laat Kendrick weten in het persbericht. “Deze film is een groots huwelijk tussen kunst en cultuur. Ik voel me vereerd mijn kennis bij te dragen aan het produceren en schrijven van muziek aansluitend op de visie van Ryan [Coogler] en Marvel.” Regisseur Coogler liet op zijn beurt weten zich ook vereerd te voelen om te werken “met zo’n ongelofelijke artiest wiens werk mij zo inspireert en wiens artistieke thema’s perfect aansluiten op wat we in de film verkennen. Ik kan niet wachten op het moment dat de wereld hoort wat Kendrick en TDE op stapel hebben.”

De eerste single is inmiddels uit en daarin hoor je K.Dot en SZA een beat van Sounwave voorzien van vocalen. De track klinkt wat poppy’er dan je van hen gewend bent maar met TDE aan het roer hebben wij er alle vertrouwen in dat dit uiteindelijk een prima te genieten verzamelaar gaat worden.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 5 januari 2018