Talib Kweli-Quality

Talib Kweli blijft een gerenommeerde naam in de hiphopscene. Op zijn tweede album Quality bewijst hij waarom. Sterke tracks vol dope rhymes en flows ademen een positieve, peacefull vibe uit. De frisse, heldere beats en refreintjes mogen af en toe wat toegankelijk klinken, vermakelijk blijft de Kweli-steelo zeker.

Cocoa Brovaz geeft aan Gun Music een Jamaicaanse touch mee en Bilal dropt wat soulfood in de chillin’ partytrack Waitin’ For The DJ (een ode aan de DJ). Dezelfde Bilal vervult ook een gastrol in het gevoelige, soulvolle Talk To You waarop Talib Kweli zich van een andere kant laat horen. Andere guest appearances komen van Mos Def in het levendige Joy (over de vreugde van het hebben van kids), maar ook Black Thought & Pharoahe Monch doen zwaar hun ding in de meer straight spittin’ track Guerrilla Monsoon Rap.

Ook in Kweli’s solonummers blijft hijzelf kaarsrecht overeind staan, getuige onder meer het strakke Good To You en het prachtige The Proud waarin Kweli zijn medeleven uitspreekt met de slachtoffers van 11 september. Uitsmijter Won’t You Say is tenslotte een mooi, lovely liedje waarin tevens het soulgehalte hoog ligt. Quality, de albumtitel spreekt voor zich.

Tracklist:
01. Keynote Speaker
02. Rush
03. Get By
04. Shock Body
05. Gun Music feat. Cocoa Brovaz
06. Waitin’ For The DJ feat. Bilal
07. Joy feat. Mos Def
08. Talk To You (Lil’ Darlin’) feat. Bilal
09. Guerrilla Monsoon Rap feat. Black Thought & Pharoahe Monch
10. Put It In The Air feat. DJ Quik
11. The Proud
12. Where Do We Go feat. Res
13. Stand To The Side feat. Novel & Vinia Mojica
14. Good To You
15. Won’t You Say feat. Kendra Ross

Meer info: http://www.talibkweli.com

Geplaatst door bowie op 24 november 2002