Suspect gunt je met zijn nieuwe video een kijkje in ‘The Tour Bus’

Precies een week geleden stond hij nog als support-act van Giggs in de Melkweg, maar hij gebruikt de Europe Flexin’ Tour als het ultieme visitekaartje; Suspect is een guy die je in 2018 in de gaten moet houden.

In de eerste week van zijn tour met Giggs en Ghetts schiet hij een video on the road en geeft hij een exclusief kijkje in de tourbus, backstage en op het podium. En als de openingsbar dan ook nog “Amsterdam, with my moppies and my schatjes!” is, heb je ons natuurlijk zo in de pocket.

Hij werd al gefeatured in Frank Ocean’s radioshow Blonded  op GTA en hij stond onlangs nog met Skepta op de remix van Blocboy JB en Drizzy’s Look Alive, maar Suspect laat weten nog steeds Still Loading te zijn. Dat is de titel van zijn aankomende tape, die volgende maand te streamen moet zijn. Het is het vervolg op Loading, zijn tape uit 2017. Zijn ambities steekt de rapper uit Zuid-Londen in elk geval niet onder stoelen of banken. “Het gaat van Loading, naar Still Loading, naar het album en dan Reloading. Daarna is de game van mij” zei hij in een interview met Trench.

Buiten het kijkje in zijn luxe vervoersmiddel, is The Tour Bus ook gewoon een banger van een track. In de video zie je de flamboyante rapper roken, chillen, lachen en kletsen met zijn homies. “I’m trying to be international”, zegt hij in het al genoemde interview. Dat lukt hem tot nu toe aardig, want de video is geschoten in diverse Europese hoofdsteden en met zijn Nederlands zit het ook aardig snor. En dan hebben we het nog niet gehad over wie de beat maakte; de Nederlandse producer Monsif!

Elk jaar komen er een paar Engelse mc’s op de radar bij het grote publiek en wij hopen dat Suspect er in 2018 één van is.

Geplaatst door bowie op 12 april 2018