Supercharger Records – The Campaign

Een aantal jaren geleden was ik op MTV een special aan het kijken over het project Amsterdam to Praha. Brainpower presenteerde het programma en introduceerde me met het fenomeen MOD the Black Marvel. Een jongen die vol zelfvertrouwen verkondigde dat hij de hele scene zou opeten. Die quote is me altijd bijgebleven, ik was benieuwd of het praatjes waren of dat deze kerel echt daadwerkelijk iets in zijn mars had. In de periode hierna hoorde ik vrij weinig van de Black Marvel, het leek me dus dat hij zijn woorden niet waargemaakt had.

Inmiddels is het een paar jaar later en heb ik mijn woorden al menigmaal ingeslikt. Ik heb MOD het afgelopen jaar 3x live gezien, ik was iedere keer enorm onder de indruk. En ik heb het afgelopen weekend uitgebreid naar de The Campaign geluisterd, en ook hierover ben ik erg enthousiast. The Campaign is een verzamelaar met verschillend materiaal waar het Supercharger label mee bezig is. Dit zijn dus 33 nummers die allemaal door het Supercharger in-house productieteam Gods Wrath geproduceerd zijn. Gods Wrath bestaat uit Dirty Needlez, MOD the Black Marvel en Jordan River Banks, deze heren zijn gespecialiseerd in het maken van ontiegelijk harde bangers. Knallende nummers met zware drums, bombastische blazers en krakende soulsamples. Ik heb het niet vaak meegemaakt dat ik een album heb geluisterd waar alleen maar bangers te horen waren, laat staan een album met 33 nummers waarop alleen maar bangers te horen waren. Maar dit is dus zo’n album. Nou is het soms best vermoeiend om 33 bangers achter elkaar te luisteren, maar de nummers zijn niet zo lang en daarom luistert het steeds lekker weg. Daarnaast geeft het ook een duidelijk beeld van Supercharger Records en Gods Wrath.

Dan de MC’s, het album opent met een track van MOD the Black Marvel en Ciph Barker, The Bilderberg. En als ik nou zou zeggen dat ik die track nog niet kende zou ik liegen, maar dit is dus echt een knaller van een nummer! MOD en Ciph spitten om en om lochte regels over een knaller van een beat die ook van MOD afkomt. The Bilderberg is een heerlijke opener die meteen duidelijk maakt hoe laat het is: MOD is er klaar voor, en hij eet alles op. Ook het volgende nummer is op conto van MOD zelf, Godz Wrath is een wat sneller nummer geproduceerd door Jordan River Banks met een heerlijk fluitsampletje. MOD laat in deze twee nummers ook duidelijk merken dat hij ook als MC goed uit de verf komt, hij heeft een volle stem, een goede uitspraak en hij komt goed uit met zijn woorden. Ciph Barker en Propaganda zijn de andere MC’s die veelvuldig terug te horen zijn op The Campaign. Ciph Barker is herkenbaar aan zijn uitermate rauwe stem, Ciph klinkt scherp en agressief, echt zo’n gast die je bij de strot grijpt (ook in het Nederlands doet hij het goed op de track Fluister). Propaganda heeft een zware stem, en een rustige manier van rappen. Hij is meer de verteller van dit trio.

Buiten dit team van mensen uit het Supercharger kamp komen ook Tyrone en Thun een aantal keer langs. Ook komen er een aantal gasten van over de oceaan langs, Killah Priest, Tragedy Khadafi, Q-Unique, Timbo King en Shabazz the Disciple. Deze artiesten passen ook goed bij het geluid van Godz Wrath.

Gevarieerd is het deze verzameling dus eigenlijk niet echt, maar dat zal me eerlijk gezegd een worst wezen. The Campaign knalt van begin tot eind en weet de energie van de optredens perfect over te zetten op cd. Ik heb dit plaatje bijna een heel weekend non-stop geluisterd en ik ben er volledig van overtuigd: deze mannen eten alles op. En The Campaign is pas het begin.

Check ook die audio:
MOD the Black Marvel – Do Wrong
Propaganda – Get Away
Ciph Barker – Sorrow

Meer info: http://www.superchargerrecords.com

Tracklist:
01. intro (wake up)
02. MOD the Black Marvel f. Ciph Barker – the Bilderberg
03. MOD the Black Marvel – Godz Wrath (write it down)
04. Tyrone f. Twann – Same ol’Cycle
05. Maccabeez (Hell Razah) – Black Angels (Dearly beloved)
06. Propaganda f. MOD the Black Marvel – Nobody knows (part I)
07. Propaganda f. MOD the Black Marvel – Nobody knows (part II)
08. MOD the Black Marvel – Do Wrong
09. Maccabeez (Timbo King) – Immaculate spittin
10. Ciph Barker – Sorrow (my pain)
11. Black Market (Killah Priest, Tragedy Khadafi) – Thug Nation
12. the Proov, Shogun, MOD the Black Marvel & Ciph Barker – Outdoors
13. MOD the Black Marvel – Paranoid
14. Thun – Hurricane Fabian
15. Tyrone – the Plot thickens
16. Maccabeez (Killah Priest) – Planet 2 Planet
17. MOD the Black Marvel f. Propaganda – Amplified emotions
18. interlude (Runnin on the streets)
19. Black Market (Killah Priest, Booth) – Emperor’s song
20. Propaganda – Gunman
21. N.O.S. (Ciph Barker & MOD the Black Marvel) – Scum life
22. Thun f. MOD the Black Marvel – Sabretooth youth
23. Shabazz the Disciple f. Freestyle, Q-Unique – Scan the Fields (Godz Wrath remix)
24. Propaganda – Get away (Breathe)
25. MOD the Black Marvel – the Campaign
26. Ciph Barker – Fluister
27. skit (Killah Priest voicemail)
28. Killah Priest – Ghetto Jesus
29. Black Market (Killah Priest, Tragedy Khadafi) – the Touch
30. Kain Slim f. Propaganda, MOD the Black Marvel – Bust ’em down
31. Kontrafakt f. Orion, Vec, Cistichov – Ked mam slovo
32. DJ Wich f. MOD the Black Marvel – SuperCharger
33. Outro (shout outs)

Geplaatst door bowie op 24 januari 2005