Supafly: Killah Priest & Shabazz The Disciple

Het einde van 2003 komt in zicht maar de hoeveelheid Amerikaanse artiesten blijkbaar niet. Ditmaal Killah Priest en Shabazz The Disciple rockend in Den Haag ofniet?

Na een show in Drachten en de onverwachte vertoning van Shabazz op Planet Rock was het nu tijd voor Killah Priest en Shabazz The Disciple om het Paard in Den Haag te gaan rocken.

De party (Supa Fly) begon om 23.00 en langzaam stroomde de zaal vol en ook weer leeg. De zaal was namelijk nog aardig gevuld met publiek dat hiervoor het optreden van ZUCO 103 hadden bijgewoond. Toen er hiphop werd gedraaid maakten ze een nogal verdwaalde indruk en verlieten de zaal. Aan de wielen van staal bevonden zich DJ Special Offer en DJ Flex, beiden draaiden heerlijke platen en Flex gooide er zo af en toe ook een goede electro set doorheen.

Na 2 uur draaien werd het publiek toch wat ongeduldig, want ze kwamen immers ook voor Shabazz en Killah Priest. De energieke ontlading was dan ook groot toen Shabazz het podium betrad om 1.30. Het leek erop dat het dezelfde dope show als op Planet Rock zou worden maar hij ging een stuk langer door. Bijgestaan door Cilvaringz gingen ze lekker tekeer. Erg jammer dat het geluid erg matig was. De beats waren erg hard, soms een beetje TE hard en ook de mics waren slecht afgesteld wat de verstaanbaarheid er niet beter op maakte.

Na onder andere Death Be The Penalty, Crime Saga als hoogtepunten spitte onze Nederlandse Wu-Tanger Cilvaringz dezelfde dope accapella over Bush en de VS die hij op Planet Rock ook deed (voor de mensen die dat gezien hebben): Death To America. En ook hier was de reactie van het publiek erg positief. Halverwege de show kwam MOD met backup MC’s Ciph Sinister en Propaganda en rockte de show hard! Na een track solo gedaan te hebben deed hij nog wat nummers met Shabazz samen. Toen de show tot zijn einde leek te lopen kwam Shabazz met nog meer dope tracks zoals BKBS (Brooklyn Bullshit) en Red Hook Day en eindigde z’n show in het publiek waarbij iedereen zwaar uit z’n dak ging. Shabazz moest zelf ook oppassen dat hij niet omver werd gebeukt door het hype publiek. Je kon in ieder geval niet zeggen dat Shabazz geen interactie met het publiek had!

Na een goede show van ruim een uur was het gelijk al tijd voor Killah Priest. De mannen hadden geen host nodig om zichzelf te introduceren, dus waarom hadden ze Too-Tall helemaal naar Den Haag laten komen als hij misschien maar 3 woorden gezegd heeft de hele avond? TLM hadden ze wel thuis gelaten en dat was weer een pluspuntje, onder andere omdat Den Haag genoeg dope DJ’s kent en Special O en Flex waren hier het levende bewijs van. Het was inmiddels tegen 3’en en het publiek werd opeens weer helemaal hyped toen Killah Priest het podium betrad. ‘Hoe meer geluid jullie maken, hoe verder ik terug ga in de tijd’. En jahoor hij deed aardig wat oude classics waarbij het publiek al de teksten mee rapte. Zo af en toe bijgestaan door Shabazz kon de show toch wat energieker. Killah Priest deed veel accapella’s, op zich wel leuk en aardig, maar om 3 uur ’s nachts begint iedereen een beetje in te kakken en hebben ze harde beats nodig. Het werd op een gegeven moment allemaal een klein beetje slaapverwekkend.

Na een klein uur was het einde van de show in zicht. De laatste track was een soort van tribute naar alle overledenen in de hiphop door Killah Priest en Shabazz The Disciple samen. Een mooie afsluiting van de show. Ondertussen was het 4 uur en Flex draaide nog wat platen om de avond definitief af te sluiten. Op het late beginnen van de show en het matige geluid na was het toch een geslaagde party om de kerstdagen (zucht) mee af te sluiten.

Fixtures:
Hoogtepunt: Shabazz in publiek
Dieptepunt: de late tijd van het beginnen van de show en het geluid
Bier: 2.00 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0.50 euro
Fotograferen: ja
Geluid: matig/slecht
Bezoekers: circa 400
Damage: 12.50 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 26 december 2003