Summer Of HIJS: de 100 hardste zomer-anthems volgens onze lezers

Heet, heter, heetst! Afgelopen weekend werden we door Moeder Natuur overrompeld met temperaturen die niet mis waren. En dan te bedenken dat het nog maar een preview was voor wat we aankomende week voor onze kiezen krijgen. De eerste hittegolf van 2020 ligt in het verschiet. En heet weer vraagt om frisse tunes. We vroegen onze lezers via al onze social media-kanalen wat zij de hardste zomertrack vonden, en besloten van de antwoorden een gigantische playlist te maken; dit is ‘Summer Of HIJS’!

Deze zomer is er niet eentje als alle andere. De festivalweides zijn leeg, en wat zouden we graag willen dat Nederland collectief zo slim was om ook de stranden rustig te houden. Vandaar dat we de playlist die je normaal aan zou slingeren in de auto onderweg naar Zuid-Frankrijk of in het vliegtuig naar Turkije, alsnog voor je hebben gemaakt, zodat je deze zomer tijdens je vakantie in Nederland -of dat nou thuis of elders is- toch de favoriete hete anthems van onze lezers kunt checken. Gebundeld en wel, onder de naam Summer Of HIJS.

Want dat is wat de HIJS-redactie afgelopen weekend gedaan heeft; ze verzamelden de antwoorden en links die de lezers in de comments hebben achtergelaten en besloten gaandeweg het proces er een mega-playlist van te maken. “We hebben lezers uit allerlei leeftijdscategorieën”, aldus de HIJS-redactie. “Het is interessant om te kijken waar ieders voorkeur ligt, zeker als het gaat om een thema als de zomer. Nu is er een interessante mix ontstaan van old school rap, tracks uit de golden era, classics uit de 00’s en recente tunes. Zomers gitaargetokkel, reggae-invloeden, funky beats, warme baslijnen, hete g-funk en invloeden uit Mexico, Spanje, Ghana en ’the golden state’.  Het zit er nu allemaal in; dit is echt voor ieder wat wils.”

Uiteraard kunnen hete klassiekers als Buitenbad van Kubus en Rico en Snoop Dogg’s Gin ‘N Juice niet ontbreken, net als namen als Postmen en Will Smith. “Maar het is vooral leuk om de tracks te checken die je niet kent, want zo leer je de smaak van gelijkgestemden kennen. De één stuurde met Vakantie een nummer uit 2020 in, weer een ander kwam met Coolin’ in Cali, een track uit 1988. Het feit dat Jonna Fraser, Dopebwoy en The 7A3 in één playlist staan, doet ons deugd. Top het af met namen als Atmosphere, Delinquent Habits, Masta Ace, Akwasi en Typhoon en je zit voor de rest van de zomer gebakken.”

Honderd broeierige hiphoptracks, 6 uur en 38 minuten speeltijd. We willen jullie bedanken voor alle inzendingen en wensen je veel plezier met het beluisteren van elkaars favo zomertunes! Stream Summer Of HIJS hieronder.

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2020