Statik Selektah gooit Kanye-exclusives, freestyles en blends in de mix

Dat het niet botert tussen Kanye West en Adidas werd weer eens duidelijk aan de vooravond van Yeezy Day. Vandaag brengt het merk vele releases opnieuw uit, maar de feestdag van sneakerheads werd gecreëerd zonder zijn goedkeuring, liet Ye weten in een DM aan Complex. Nu zitten wij überhaupt niet te wachten op zulke bulk-marketing, maar de mixtape die Statik Selektah maakte ter ere van Yeezy Day is er eentje die zelfs voor de grootste Kanye-fans onmisbaar is.

Want terwijl de hiphopmogul en het sportmerk uitvochten wie ideeën van wie heeft gestolen, werkte de dj/producer uit Boston aan Yeezy Duz It: The Sole Of Kanye West. Die presenteert hij nu samen met Atmos. Een uitgebreide mix van klassieke hits, onuitgebrachte tunes en remixes die hij in elkaar zette met behulp van freestyles die anderen opnamen op zijn beats. Zo ontstaat er een eclectische mix aan Ye-tunes, waar hij zelf ook behoorlijk over te spreken is.

Mixtape-roots

“Ik ben enthousiast om een aantal classics te mixen met zeldzame versies en onuitgebrachte joints om de nieuwe Yeezy drop te vieren”, vertelt Statik Selektah. “Het genie van Ye zal hierop volledig tot zijn recht komen.Het is een eer om met hem samen te hebben gewerkt op Hawaï voor My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Er zullen speciale momenten op deze tape staan. Het brengt me ook terug naar mijn mixtape-roots, toen ik in een soortgelijke stijl mixen maakte voor Nas, John Legend en nog veel meer.”

Statik heeft zijn best gedaan om zo strak mogelijk te blenden. Enkele opvallende onuitgebrachte uitschieters zijn Ye’s freestyle over Travis Scott’s Skeletons, een derde deel van Father Stretch My Hands die een bijdrage bevat van Kendrick Lamar en een No More Parties In LA-vertolking met Freddie Gibbs. Ook dope: een versie van Devil In A New Dress met Conway The Machine – afkomstig van diens mixtape Greetings Earthlings – en Rick Ross die rapt over Bound 2.

Top het af met fragmenten van de originals die sample-genie Kanye gebruikte als bron en je zit maar liefst 65 minuten lang gebakken. Dit is simpelweg te tof om niet beluisterd te hebben. Het klassieke mixtape-format in ere gehouden door een van de vaandeldragers.

Streamen doe je via Audiomack:

Tracklist:

01. Kanye Intro
02. Everything I Am (ft. DJ Premier)
03. The Joy ft. Curtis Mayfield, Jay-Z, & Pete Rock
04. Devil In A New Dress ft Conway The Machine *
05. Bound 2 ft. Rick Ross *
06. You Don’t Know My Name ft. Raekwon *
07. Comfortable ft. Lil Wayne & Baby Face
08. Brothers ft. Charlie Wilson *
09. Everything I Got ft. John Legend *
10. No More Parties In LA ft. Kendrick Lamar & Freddie Gibbs *
11. Father Stretch My Hands Part 3 ft. Kendrick Lamar *
12. Follow God ft. Pusha T *
13. Dreaming Of The Past ft. Pusha T
14. The Games We Play ft. Pusha T
15. Bun B Interlude
16. I Will Neva Tell ft. Bun B *
17. Drive Slow ft. Paul Wall & T.i. *
18. Classic Sample Medley
19. Gonna Love Me ft. Teyana Taylor, Method Man, & Ghostface
20. In the Mood ft. Talib Kweli & Roy Ayers *
21. We Fight We Love Pt 2 ft. Q-tip & Consequence *
22. Tell Your Friends ft. The Weeknd & Ghostface *
23. Skeletons Freestyle *
24. I Hate The New Kanye (Statik Selektah/Green Lantern Mix)

  • = unreleased

Geplaatst door bowie op 3 augustus 2022