Starflam

De zomer loopt ten einde en dus ook het touren voor Starflam. Een tijdje terug had Balo laten weten dat hij niet verder wilde met Starflam. Het werd dus ook het laatste optreden met Balo…

Sinds de film “8 Mile” is K3 niet meer ‘cool’, maar wel het “reppen” zoals Eminem en die andere “stoere mannen”. Het was nog licht op het Puurse veld dus je kon over de minipetjes van de plaatselijke jeugd lopen. Belgian Associality brulde nog door de tent dus we hadden alle tijd om de kraampjes te bezoeken. Omdat het bierkraam meestal het drukst bezocht is, gingen we in de langste rij staan. Natuurlijk waren we vergeten dat de plaatselijke jeugd nog geen pintjes mag drinken van de plaatselijke ouders. We stonden dus middenin de rij voor gratis condooms… Gelukkig konden we vlug het bierkraam vinden, zodat we die vergissing konden wegdrinken.

Met de gebruikelijke vertraging kwam Starflam rond 19:00u op het podium. Het was niet te merken dat Balo niet meer verder wilt met de groep. Zoals altijd begonnen ze aan een heel energieke show.
Al die lilliputters gaven wel het voordeel dat niemand m’n zicht belemmerde en als ik vooraan wilde staan moest ik maar even vies naar beneden zien.
Starflam bracht ondertussen een spetterende mix van oude en nieuwe nummers met als hoogtepunt “Ce Plat Pays”, maar dat nummer is altijd wel het hoogtepunt.
Sinds ik hen op Dour had gezien, is hun show weer licht veranderd. Naar mijn mening kun je Starflam niet genoeg zien. Net als bv. Non Phixion maken ze er altijd een feest van en staat iedereen (zelfs een deel van de hobbits) te bouncen.

Tijdens hun show maakten ze duidelijk dat de groep niet stopt, maar dat ze enkel binnenkort met een man minder op de podia zullen verschijnen. Balo duidde er nog is op dat hij DJ Mig1 al 14 van z’n 25 jaar kent en dat iedereen bevriend zal blijven. Het was duidelijk een moeilijk afscheid…
Zoals bij elk optreden van Starflam kwam hun mooie zangeres erbij om het refrein op een paar nummers (zoals Situe, Amnésie Internationalle,…) te zingen. Ze is niet alleen een goede afwisseling (wanneer zie je tijdens een hiphopoptreden een mooie dame op het podium verschijnen die meer doet dan strippen?!), maar ze heeft ook een heerlijke stem. Schitterend!
Ze kregen er maar niet genoeg van. Een paar keer ging het licht uit en elke keer dat ik “Encore!!!!!” wou roepen ging het licht terug aan om nog een nummer te droppen. Een keer lieten ze het publiek roepen voor “Ils Ne Savent Pas”. Op Dour was dit het laatste nummer dus nadat ik me helemaal had gegeven… kwam er nog een nummer! Nogmaals Antistatique en deze keer sprong ook echt iedereen! Een paar mensen wilden crowdsurfen, maar de stoere security probeerde dit te verhinderen. Dit werd beantwoord met een regen van opgeblazen condooms in de richting van de security: heerlijk!

Na Antistatique was er al een half uur vertraging. Ze waren nu wel verplicht om te stoppen. Je zag toch wel dat ze spijt hadden dat het de laatste keer was met Balo. Ondanks de vele keren dat ze zeiden dat het niet het einde van Starflam is, denkt bijna iedereen dat dat wel het geval is…
Het is mooi geweest! (snik)

Fixtures:
Hoogetepunt: Ce Plat Pays
Dieptepunt: nu al het laatste optreden ?!
Bier: €1.5
Foto’s: jup, maar geen film!
Geluid: goed
Publiek: volle tent
Damage: 16 euro
Cijfer: 9 voor Starflam, rest festival kreeg een dikke onvoldoende…

Geplaatst door bowie op 26 september 2004