‘Spreken is Goud’ volgens Profix: “Niemand is zo eerlijk als ik op mijn nieuwe EP”

Het is een tijdje stil geweest rond de Bossche rapper Profix, maar vorige week verscheen via zijn social media-kanalen het bericht dat hij een nieuwe EP af had en snel zou verschijnen. Gisteren was het zover; de Spreken Is Goud EP is uit. Wij spraken kort met hem over de release en over zijn dochter, de reden dat hij even uit de roulatie was.

“Niemand is eerlijker dan ik”, laat Mike a.k.a. Profix weten als we vragen wat luisteraars kunnen verwachten van de EP. “Op mijn nieuwe EP kijk ik vooral terug naar de tijd waarin mijn dochter Jadey werd geboren. Ik had in die tijd misschien wel harder kunnen werken aan mijn muzikale carrière om hogerop te komen, maar ik had geen inspiratie en heb muziek toen even aan de kant gezet.”

Nu is de rapper terug met nieuw materiaal, en het vaderschap heeft hem daarbij geholpen: “Iedereen droomt en rapt over veel geld hebben, maar zodra je een kind krijgt besef je dat geld niks waard is. De clip die ik gisteren heb uitgebracht bijvoorbeeld, I don’t care about the views. Het is één van de eerlijkste en puurste tracks die ik ooit heb gemaakt, dan doet het aantal views mij niets, hoewel ik nooit echt een heel groot bereik heb gehad.”

Tekst gaat verder onder de video

“Ik heb Jade als single gekozen omdat in de tijd dat ik de EP maakte, mijn dochter centraal stond en nog steeds staat. Je bent constant bezig met opvoeding, spelen enzovoorts en daarom heb ik besloten dat dat de single zou worden. Het vertegenwoordigt waar ik nu sta.”

“Ik breng muziek uit voor mezelf, en voor de mensen die ernaar luisteren. Het liefst zijn dat er natuurlijk zoveel mogelijk ik ga niet geforceerd wisselen van stijl om zo een groter publiek te krijgen. Ik ben blij met de mensen die het tof vinden, maar ga me niet aanpassen om een mainstream publiek aan te spreken.”
Profix is zekerder dan ooit over zijn nieuwe muziek: “Deze EP is volwassener, energieker. Bij een EP die ik een paar jaar geleden uitbracht had ik achteraf nog wel eens twijfels of ik het wel had moeten droppen, maar dat is nu zeker niet het geval. Ik sta voor 100% achter dit project.”

Beluister de Spreken Is Goud EP hieronder:

Geplaatst door bowie op 24 juni 2017