Spraakuhloos zorgt voor spoken word geïnspireerd op de murals van POW! WOW! Rotterdam

Spraakuhloos biedt al jaren een (reizend) podium voor artiesten om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Zelfexpressie, verbinding en inspiratie staan daarbij centraal. Voor hun nieuwste project werkt de organisatie, die zijn oorsprong vindt in Rotterdam, samen met POW! WOW! Rotterdam en daar zijn we maar wát trots op. Diverse spoken word-artiesten maken de komende tijd een voordracht bij verschillende muurschilderingen die in september zijn gerealiseerd. MC JR mag de lancering verzorgen en doet dat letterlijk en figuurlijk.

Terwijl de Rotterdamse mc, jaren actief met allerlei vormen van tekst (rap, spoken word, hosting), zich vergaapt aan de gigantische raket die kunstenaar Jan Is De Man wist te creëren in de Hilledwarsstraat op zuid, klinkt de opening van zijn epische tekst: “2020, countdown to blast-off…”

Met het bewogen jaar dat 2020 is, zijn dat natuurlijk rake woorden. Maar MCJR gaat nog een niveautje hoger als hij de woordspelingen opstapelt. Zijn voordracht bevat de woorden lancering, basis, hoogte, meereizen en nog veel meer op de mural geïnspireerde termen. Hij rijgt ze zo aaneen dat het een prachtig en logisch verhaal vormt. En dat binnen één minuut. Terwijl hij ze uitspreekt, zien we ook nog eens beelden van het creatieve proces van Jan Is De Man. Iedere zondag check je een nieuwe aflevering via Spraakuhloos en de socials van POW! WOW! Rotterdam later zie je ‘m ook op HIJS. Ja, wij zijn fan van deze serie. Nu al.

Dit is wanneer spoken word in synergie raakt met street art!

Geplaatst door bowie op 29 september 2020