Spotify-update met YG, Griselda en de terugkeer van Pete Philly

De tweede uitstekende featuring van J. Cole in acht dagen tijd, nieuwe East Side Buffalo-heat en de terugkeer van Pete Philly. Die drie picks bespreken we deze week, maar er is natuurlijk een volledige update gedaan van onze Spotify-playlist. Daarin kun je ook nog eens zeventien andere rammers vinden die de trillende ramen op ons kantoor doen veroorzaken.

Conway The Machine – John Woo Flick (ft. Benny The Butcher & Westside Gunn)

“Kush in the morning, drink my gnac in the day / I’m tired of hearing old n***** talkin’ bout back in the day”, rapt Conway midden in zijn laatst uitgebrachte couplet. Om het kracht bij te zetten gooit hij er nog een ad-lib achteraan: “Fuck outta here!” De boombap-renaissance dendert onverminderd voort, zeker omdat hij zich aan het opmaken is voor de plaat die hij bij Shady Records gaat uitbrengen. God Don’t Make Mistakes verschijnt op 25 februari. Nadat hij al een Alchemist-pianoloop aan gort spitte, is er nu ook het door Daringer geproduceerde John Woo Flick. Daarop strooit hij achteloos met rijmtechnische hoogstandjes, voordat hij de microfoon doorgeeft aan Griselda-familieleden Benny the Butcher en Westside Gunn. Het is de bedoeling dat hij precies een maand na de release de plaat komt voorstellen in de Amsterdamse Melkweg. Begin die maatregelen op te heffen, meneer Rutte. Het is eindelijk tijd voor de eerste Griselda-show in Nederland. Machine, bitch!

Pete Philly – FTP

Er klinkt een uptempo drumpartij, funky bassen en een kreet om vrijheid. Het is de terugkeer van Pete Philly, die samen met Alain Clark in een moordend tempo een minimalistische banger in elkaar zette. “We hebben een hoop plezier gemaakt tijdens het maakproces”, vertelt hij. “Het is een one-taker. Het draagt uit wat ik persoonlijk wilde vertellen, net zoals ik denk dat dit is wat we nu allemaal kunnen waarderen. We hebben het in een uurtje gemaakt en we waren flink aan het grappen en lachen tijdens deze sessie. Het voelde goed om dit als eerste naar buiten te brengen.” In FTP vertelt Pete in een springende flow hoe ziek hij werd van Corona, maar het ook weer de baas kon worden en de wereld weer opnieuw aankan. Heer, laat ons alsjeblieft dansen op deze track deze zomer. En dan niet in onze huiskamer.

YG – Scared Money (ft. J. Cole & Moneybagg Yo)

J. Cole-fans zijn waarschijnlijk nog niet uitgekeken op zijn bijdrage aan de laatste single van Benny The Butcher. En ook op de nieuwe tune van YG vertolkt hij een glansrol. Op twee door elkaar lopende pianoloops, die ergens in de verte doen denken aan het werk dat YG maakte met Mustard, haalt hij op een lollige manier de ‘crate challenge’ aan, stunt hij met drie huizen in dezelfde buurt en een eigen vliegtuig. Ook de andere twee mc’s zijn flink ballin’, waarbij vooral opvalt dat Memphis mc Moneybagg Yo zich prima staande weet te houden op een mega collabo als dit. De video is eveneens het kijken waard. Fun times!

De playlist!

De hele playlist van deze week, met ook nog onder meer de Belgische Ramzi, een nieuwe Dr. Dre-tune, Your Old Droog X Tha God Fahim en nieuwe dingen van onder meer Curren$y, Nicki Minaj en 2 Chainz check je hieronder. Abonneren is gratis.

Geplaatst door bowie op 7 februari 2022