Spotify-playlist: 50 smoking weed anthems

Toch was het niet altijd cool om al kuchend en puffend de eerste en laatste maten van je beat te vullen. In de dagen dat Ice Cube nog jerrycurls had, was het niet roken van een jointje veel doper, eeuh toffer. I don’t smoke weed or cess / Cause it’s known to give a brother brain damage, rapte Dr. Dre met N.W.A. in 1988. Toen Cypress Hill in 1992 het roken van marihuana als rode draad op hun succesvolle debuut gebruikten, begon er een nieuw tijdperk. Debutant Redman voelde het naadloos aan: Yo, 1992 begins the new wave for the blunt rollers, en legde uit hoe je van een slechte sigaar een goede blunt moest draaien. Ice Cube ging nummers met Cypress Hill opnemen en poseerde met een hevig rokende pijp op zijn albumhoes. En Dr. Dre? Die draaide 180 graden om en bracht The Chronic uit. Een album dat 20 jaar na de release nog steeds die classic coffeeshop plaat is. With big money, big nuts, and a big fat chronic sack.
Rappen over het roken van wiet is geen fase gebleken. Vorig jaar nog zorgden Snoop, Wiz Khalifa en Bruno Mars er voor dat kinderen van basisschoolleeftijd zongen dat ze er schijt aan hebben dat ze wiet roken en out gaan: We all just having fun.

Later deze maand vindt de Cannabis Cup plaats in het weed walhalla Amsterdam. Traditioneel treden daar ook hiphopartiesten op die onze groenten wel kunnen waarderen. Dit jaar zijn dat Cam’ron, El-P en Killer Mike. Hoewel we al teveel rappers hebben gezien die de Nederlandse teelt onderschatten, zijn dit wel optredens om met kleine rode oogjes naar uit te kijken. Tot die tijd zet je deze Smoking Weed Anthems op repeat en Smoke cheeba cheeba, smoke cheeba cheeba.

Geplaatst door bowie op 11 november 2013